Στο «μάτι του κυκλώνα» έχει βρεθεί ο κωμικός Matt Rife καθώς με αφορμή αστείο του για την ενδοοικογενειακή βία στο νέο του show με τίτλο «Natural Selection» που προβάλλεται από την πλατφόρμα του Netflix δέχθηκε σκληρή κριτική και πολλά αρνητικά σχόλια, με χρήστες των social media να τον χαρακτηρίζουν μισογύνη.

Ο Matt Rife που απέκτησε φήμη μέσω των βίντεο που αναρτούσε στο TikTok και στο Youtube έχει προκαλέσει την οργή πελατών του Netflix και άλλων που είδαν το απόσπασμα με το αστείο που έκανε, αλλά και την υποτιθέμενη συγγνώμη που ζήτησε, η οποία στην πραγματικότητα κατεύθυνε όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι να αγοράσουν κράνη, υπονοώντας πως είναι… soft και χρειάζονται προστασία.

Ο αναβρασμός εναντίον του άρχισε όταν βγήκε στον «αέρα» του Netflix το show του κωμικού. Στο άνοιγμα αυτού, ο Matt Rife κάνει ένα αστείο σχετικό με την ενδοοικογενειακή βία. Σε αυτό ανέφερε γιατί ένα εστιατόριο να επιτρέψει σε μια σερβιτόρα που έχει μαυρισμένο μάτι – προφανώς από επίθεση του ή της συντρόφου της – να σερβίρει πελάτες, αντί να την τοποθετήσει στην κουζίνα. «Αν ήξερε να μαγειρεύει δεν θα είχε μαυρισμένο μάτι», απάντησε ο ίδιος στο ρητορικό του ερώτημα. Όταν διαπίστωσε τις αντιδράσεις, ο Rife τόνισε πως ήταν ένα είδος πειράματος. Ήθελε, λέει, να «μετρήσει» το κατά πόσο είναι εύθικτοι ή όχι.

Οι αντιδράσεις

Το κλιπ διοχετεύθηκε στη συνέχεια μέσω των social media και δη της πλατφόρμας «Χ» όπου άρχισαν οι επιθέσεις εναντίον του κωμικού και συζητήσεις για τα όρια που πρέπει ή δεν πρέπει να έχει ένα κωμικό show.

Έτσι, γράφτηκαν χαρακτηρισμοί πως είναι μισογύνης τοξικός και θλιβερός. Άλλοι, πάλι, εξήγησαν πως πρόκειται για μια αποτυχημένη προσπάθεια του να επεκταθεί στο ανδρικό κοινό αφού μέχρι στιγμής ήταν περισσότερο δημοφιλής στις γυναίκες.

Η απάντηση του κωμικού στις επικρίσεις ήρθε με ένα story του στο Instagram όπου έγραφε την εξής φράση: «Αν προσβληθήκατε ποτέ με ένα αστείο που είπα, ακολουθεί ένας σύνδεσμος με την επίσημη συγγνώμη μου». Όποιος πάτησε ωστόσο το επίμαχο link διαπίστωσε ότι οδηγούσε σε έναν ιστότοπο που πουλάει κράνη για άτομα με αυτισμό. Βέβαια, υπήρξαν και σχόλια υπέρ του και για το πως η cancel culture έχει επεκταθεί τόσο πολύ που οποιοσδήποτε προσπαθεί να ακυρώσει οτιδήποτε δεν του αρέσει.