Επείγουσα έκκληση για τους άστεγους της Αθήνας απευθύνουν η αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων αλλά και ο Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα» τις ημέρες αυτές που το κρύο είναι τσουχτερό και ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του.

Επειδή όπως είναι προφανές οι άστεγοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ας ενημερωθούμε εμείς και ας αναλάβουμε εμείς τη δράση που μπορεί να σώσει ζωές. Ρούχα σε καλή κατάσταση, κουβέρτες, τρόφιμα, φάρμακα που δεν έχουν λήξει αλλά και… λίγος από το χρόνο μας, εάν το επιθυμούμε, μπορεί να κοστίζουν λίγο αλλά αξίζουν πολύ.

Κατ’ αρχήν είναι πιο αναγκαία από ποτέ κάθε προσφορά σε ζεστά ρούχα, κουβέρτες αλλά και τρόφιμα. Όποιος μπορεί να προσφέρει οτιδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να το αφήσει από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο Κέντρο Σίτισης του ΚΥΑΔΑ στην οδό Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους.

Ομάδες υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα διανέμουν κάθε βράδυ κουβέρτες, υπνόσακους και ρουχισμό, ενώ όσα περιστατικά κρίνεται απαραίτητο θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Για τη φιλοξενία των αστέγων τις πόλης θα είναι ανοικτό το Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69)
Το Κέντρο Σίτισης στην Πειραιώς 35 θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 10:00 το βράδυ και θα παρέχει φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας του Κ.Υ.Α.Δ.Α. 210  5246515 και 210 5239465.

Στο πλευρό των αστέγων βρίσκεται και η Μη Κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» που εντείνει τις ημέρες αυτές τις δράσεις της για τη βοήθεια των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο.

Χειμωνιάτικα ρούχα, κουβέρτες αλλά και πολλά ακόμα είδη, τρόφιμα, απορρυπαντικά κλπ θα βοηθήσουν τα μέλη της «Κλίμακας» να σταθούν δίπλα σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Όποιος μπορεί να προσφέρει ο,τιδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να το κάνει στο Κέντρο Αστέγων της οργάνωσης στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 30. Αυτές τις ημέρες στο κέντρο υπάρχει προσωπικό όλη την ημέρα, έως τις 9 το βράδυ.

Την Παρασκευή, μάλιστα, η «Κλίμακα» θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο Κέντρο Αστέγων. Από τις 6:30 το απόγευμα «και για όσο αντέξουμε», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, διοργανώνεται street party που θα αρχίσει με την κοπή της πίτας και θα συνεχιστεί με μουσική, χορό και happenings.

Τηλέφωνα επικοινωνίας της «Κλίμακας»: 210 3410462, 210 3417773, 210 3417160-3.

Σύμφωνα με τους δύο φορείς πάντως η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη και ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται αρκετά ρούχα και κουβέρτες, που αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης τις ημέρες αυτές. Η ζήτηση, ωστόσο, παραμένει μεγάλη…