Οι καιρικές συνθήκες στην Ολλανδία ήταν δύσκολες, όπως αποδεικνύει και η διακοπή του γκραν πρι κάποια στιγμή λόγω της βροχής, αλλά ο Μαξ Φερστάπεν δεν καταλαβαίνει τίποτα και πήρε την 11η φετινή νίκη και 9η συνεχόμενη, αφήνοντας στη 2η θέση τον Φερνάντο Αλόνσο και στην 3η τον Πιέρ Γκασλί, πλησιάζοντας κι άλλο στην κατάκτηση του 3ου σερί πρωταθλήματος στη Formula 1.

Ο οδηγός της Red Bull πανηγύρισε στην πατρίδα του την 9η διαδοδική νίκη ισοφαρίζοντας με αυτό τον τρόπο το ρεκόρ που κρατούσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ από το 2013.

Ο Φερστάπεν εκκίνησε πρώτος στο σημερινό (27/8) γκραν πρι, διαχειρίστηκε όπως έπρεπε τα όσα συνέβησαν στη διάρκειά του και στο φινάλε ήταν αυτός που πήρε τη νίκη, αφήνοντας πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο (Άστον Μάρτιν) και τον Πιερ Γκασλί (Αλπάιν), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ποινή των 5 δευτερολέπτων του Σέρχιο Πέρεζ και ανέβηκε στο πόντιουμ μη επιτρέποντας στη Red Bull να κάνει το 1-3.

Λίγους γύρους πριν από το τέλος η δυνατή βροχή ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν το γκραν πρι της Ολλανδίας για περίπου 45 λεπτά. Ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι, με τον Μαξ Φερστάπεν να περνά πρώτος την καρό σημαία για 9η σερί φορά στη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος και να κάνει ακόμη ένα βήμα για τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του.

Από εκεί και πέρα, στην 4η θέση τερμάτιζε ο Πέρεζ και ακολούθησαν οι Σάινθ, Χάμιλτον, Νόρις, Άλμπον, Πιάστρι και Οκόν.

Αποτελέσματα Formula 1 γκραν πρι Ολλανδίας