Ο υγιεινός περίπατος του Μαξ Φερστάπεν προς την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος της Formula 1 συνεχίστηκε στο Βέλγιο, όπου ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull πανηγύρισε την 8η συνεχόμενη νίκη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ από το 2013, αφήνοντας στη 2η θέση τον ομόσταυλο Σέρχιο Πέρεζ και στην 3η τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Ο Φερστάπεν είναι αποφασισμένος να κατακτήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τον τίτλο και αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο για να τα καταφέρει, έχοντας αποκτήσει ήδη διαφορά 126 βαθμών από τον Πέρεζ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Διαφορά που δεν γίνεται, υπό φυσιολογικές συνθήκες, να καλυφθεί, αφού είναι φανερό ότι ο Ολλανδός είναι ένα επίπεδο πάνω. Αν δεν ήταν άλλωστε, έχοντας φυσικά και το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο, δεν θα έπαιρνε 8 συνεχόμενες νίκες, μετατρέποντας σε εύκολη υπόθεση το φετινό πρωτάθλημα. Όπως εύκολη ήταν και η νίκη του στο Βέλγιο παρά το γεγονός ότι άρχισε από την 6η θέση μετά την ποινή που του επιβλήθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές, όπου είχε κάνει με διαφορά τον καλύτερο χρόνο.

Από εκεί και πέρα, στη 2η θέση τερμάτισε ο έτερος οδηγός της Red Bull Racing, Πέρεζ, ενώ το βάθρο έκλεισε με τον Λεκλέρ της Ferrari. Πιο πίσω, στην 4η θέση, ήταν Χάμιλτον και στην 5η ο Αλόνσο ενώ ακολούθησαν οι Τζορτζ Ράσελ, Λάντο Νόρις, Εστεμπάν Οκόν, Λανς Στρολ και Γιούκι Τσουνόντα.

Επόμενο γκραν πρι είναι αυτό της Ολλανδίας, της πατρίδας δηλαδή του Φερστάπεν, το τριήμερο 25-27 Αυγούστου.

Αποτέλεσμα Formula 1 στο Βέλγιο