Στο φετινό εορτασμό των 70 ετών του Ράλλυ Ακρόπολις (7-11/9/23) ενός εκ των πιο εμβληματικών αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2023 δεν θα μπορούσε παρά να διασχίζει ορισμένα από τα πιο ένδοξα ορόσημα της διαδρομής του «εθνικού μας
αγώνα».

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις βρίσκεται στα τελικά στάδια της προετοιμασίας του για τη φετινή του πανηγυρική επιστροφή (3-5 Νοεμβρίου 2023) στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων της FIA, μετά από έξι χρόνια απουσίας. Επίκεντρο του αγώνα θα είναι και φέτος η παραλιακή πόλη της Ιτέας.

Σχεδόν 100 ημέρες πριν την έκκίνηση του διεθνούς αυτού αγώνα, η Οργανωτική Επιτροπή της ΟΜΑΕ αποκαλύπτει τις πρώτες πληροφορίες για τη διαδρομή και τις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα Sporting. Μια διαδρομή που βαδίζει στα χνάρια των «θεών των ράλι» του παρελθόντος, εκεί που είχαν δώσει τις μοναδικές τους μάχες, θρύλοι του βολάν και κορυφαία rally cars κάθε εποχής. Η αγωνιστική δοκιμασία κορυφώνεται στις νυχτερινές δοκιμασίες των θρυλικών ΕΔ «Καρούτες» και «Βωξίτες».

Επιπλέον, στο πνεύμα των Ακρόπολις του παρελθόντος οι ομάδες θα έχουν την πλήρη ελευθερία για έλεγχο και επισκευές των αυτοκινήτων στον τερματισμό κάθε Ειδικής Διαδρομής.

Η εκκίνηση θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στους πρόποδες της Ακρόπολης με φόντο τον Παρθενώνα. Τα πληρώματα στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στα Δερβενοχώρια για την πρώτη δοκιμασία του αγώνα, την ΕΔ «Σκούρτα». Θα ακολουθήσουν οι Ειδικές «Θήβα» και «Ελικώνας» πριν από την ανασυγκρότηση στην πόλη της Ιτέας. Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με την 4η Ειδική, το νυχτερινό πέρασμα από τους «Βωξίτες».

Μετά τη διανυκτέρευση στην Ιτέα, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι αγωνιζόμενοι θα αφήσουν το Service Park και θα κατευθυνθούν στο Λιβάδι Αράχωβας για την 5η ΕΔ «Παρνασσός». Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Άμφισσα και προς την ΕΔ6 «Προσήλιο», και μετά ξανά στους «Βωξίτες» για το ημερήσιο πέρασμα από την ίδια διαδρομή, την 7η Ειδική του αγώνα.

Θα ακολουθήσει η επανάληψη των ΕΔ «Παρνασσός» και «Προσήλιο» πριν την ανασυγκρότηση στην Ιτέα και η δεύτερη ημέρα ολοκληρώνεται με τη δεύτερη νυχτερινή Ειδική (10η) του αγώνα, τις «Καρούτες» με το φως των προβολέων.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους προς το Δίστομο για την 11η Ειδική Διαδρομή «Στείρι». Στη συνέχεια θα διασχίσουν το παραδοσιακό χωριό Ανάληψη για να λάβουν από εκεί την εκκίνηση της ΕΔ12 «Λιβαδειά», πριν επαναλάβουν τη «Θήβα» της πρώτης ημέρας για την 13η ΕΔ του αγώνα και τερματίσουν μετά την ΕΔ14, «Δαφνούλα». Σημειώνουμε ότι, οι Ειδικές Διαδρομές του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2023 είναι μικρότερες σε μήκος και ειδικά προσαρμοσμένες για τα Ιστορικά αυτοκίνητα.

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αυτής αγωνιστικής δραστηριότητας, τους αγωνιζόμενους περιμένει άλλη μια καινοτομία του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2023, καθώς ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα, τόσο του Ευρωπαϊκού όσο και του Ελληνικού, θα διεξαχθούν στην Ελευσίνα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και όλες τις νεότερες εξελίξεις για τον διεθνή αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων βρίσκονται στον ιστότοπο historicacropolis.gr.