Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα τρέξει και πάλι στη Formula 1 με την Alpha Tauri, τη θυγατρική ομάδα της Red Bull, να ανακοινώνει πως ο Αυστραλός θα αντικαταστήσει τον Νικ Ντε Φρις για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν.

Ο Ολλανδός στην πρώτη του χρονιά ως «βασικός» οδηγός μιας ομάδας της Formula 1 δεν έπεισε στους δέκα αγώνες που έλαβε μέρος μέχρι να παρθεί η απόφαση, η οποία αναμενόταν στο τέλος της σεζόν. Η Alpha Tauri και η Red Bull αποφάσισαν να δώσουν τώρα στον έμπειρο πιλότο τη θέση. Ο Ρικιάρντο μέχρι την Τρίτη (11/7) που ανακοινώθηκε ο… δανεισμός του, ήταν ο αναπληρωματικός οδηγός των «κόκκινων ταύρων» και μάλιστα λίγη ώρα πριν την επισημοποίηση της επιστροφής του έκανε δοκιμές ελαστικών με την RB19 στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Έτσι, ο 34χρονος θα βρεθεί και πάλι στο grid, μερικούς μήνες αφότου ανακοίνωσε πως ήθελε να κάνει λίγο… πίσω έπειτα από το πέρασμά του από τη McLaren. Ο πρώτος αγώνας του θα είναι στο Grand Prix της Ουγγαρίας (21-23/7) και θα πλαισιώσει τον έτερο πιλότο της Alpha Tauri, Γιούκι Τσουνόντα. Να υπνθυμίσουμε πως ο Ρικιάρντο μετράει οκτώ νίκες στην καριέρα του στη Formula 1, επτά με τη Red Bull και μια με τη McLaren.

Ωστόσο, η επιστροφή του Αυστραλού σταρ στις πίστες «κουβαλάει» μαζί της και… σπέκουλα. Εξειδικευμένα ΜΜΕ αναφέρουν πως ίσως αυτή η κίνηση να είναι προπομπός για την επάνοδό του στη Red Bull από όπου έφυγε για τη Renault προτού πάει στη McLaren, ενώ δεν απέκλεισαν και το σενάριο να είναι μια κίνηση… τακτικής για να ασκηθεί πίεση προς τον Σέρχιο Πέρες, ο οποίος έπειτα από μια εντυπωσιακή αρχή στη σεζόν δεν μπορεί να… πλησιάσει στο επίπεδο της απόδοσης του Μαξ Φερστάπεν.