Το νέο Citroën C4 X αποτελεί ένα πρωτοποριακό concept νέας γενιάς και ξεχωρίζει χάρη στη μοντέρνα του σχεδίαση. Ενάντια σε κάθε στερεότυπο, συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τρεις διαφορετικούς κόσμους, όπως την κομψότητα την άνεση ενός Sedan, την αεροδυναμική σιλουέτα ενός Fastback και τον επιβλητικό χαρακτήρα ενός SUV.

Το νέο μοντέλο με μήκος 4600 χλστ που το τοποθετεί στην καρδιά της υποκατηγορίας των CSedan, διαθέτει μεγάλο μεταξόνιο (2670 χλστ) που του εξασφαλίζει άνεση, ενώ έχει και μεγάλο χώρο αποσκευών (510 λίτρα). Με σπορ και αεροδυναμική σχεδίαση (Cx 0,29), έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος (156 χλστ), τροχούς μεγάλης διαμέτρου (690 χλστ), υψηλή θέση οδήγησης (ύψος ματιών οδηγού στα 1,22 μ.) και περιμετρικά προστατευτικά στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών.

Εξωτερικά, το νέο C4 X είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και εντυπωσιάζει με τη φαρδιά και επιβλητική εμπρός όψη που προσδίδει κύρος και δυναμισμό, το ψηλά τοποθετημένο και οριζόντιας σχεδίασης καπό και τη νέα σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας Citroën LED Vision σε σχήμα «V». Η σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο της αεροναυπηγικής με ρευστές και αεροδυναμικές γραμμές με κύριο χαρακτηριστικό της την μακριά γραμμή της οροφής που καταλήγει σε ένα αεροδυναμικό σποϊλερ.

Το πίσω μέρος τονίζεται από τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία σχηματίζοντας ένα βέλος «αγκαλιάζουν» τις γωνίες του αμαξώματος ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αίσθηση του δυναμισμού.

Η απόλυτη άνεση

Το νέο C4 X είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort και μέσα από μία σειρά ισχυρών, καινοτόμων και αποκλειστικών προϊοντικών στοιχείων, υπόσχεται πως υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού, στον τομέα της άνεσης και της ευεξίας των επιβατών.

Το νέο Γαλλικό μοντέλο διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό την καινοτόμο Ανάρτηση Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions, μια αποκλειστική τεχνολογία της Citroën με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας. Η ανάρτηση αυτή προσφέρει οδηγική άνεση και ελευθερία κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες, απορροφώντας τους κραδασμούς και εξαλείφοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, δίνοντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί. Το νέο C4 X διαθέτει φαρδιά και αναπαυτικά καθίσματα Advanced Comfort νέας γενιάς, εμπνευσμένα από τον κόσμο σχεδίασης επίπλων. Η καινοτόμος σχεδίασή τους, διαθέτει ενισχυμένο αφρό υψηλής πυκνότητας στο κέντρο του καθίσματος και πυκνή ύφανση με έξτρα αφρό πάχους 15 χιλιοστών στην επιφάνεια, εξασφαλίζοντας ένα μόνιμα μαλακό και αναπαυτικό κάθισμα, διατηρώντας ταυτόχρονα αναλλοίωτο το σχήμα του στο χρόνο.

Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο οι επιβάτες απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα άνεσης, με χώρο γονάτων 198 χλστ για τους πίσω επιβάτες και κλίση πλάτης 27ο στο πίσω κάθισμα, έχοντας ταυτόχρονα στη διάθεση τους αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 39 λίτρων για την τακτοποίηση μικροαντικειμένων. Ταυτόχρονα, το μοντέλο διαθέτει μεγάλο χώρο αποσκευών με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και εντελώς επίπεδο πάτωμα, χωρητικότητας 510 λίτρων.

Η εμπειρία άνεσης στο εσωτερικό ολοκληρώνεται από το καινοτόμο σύστημα Smart Pad Support το οποίο επιτρέπει την ασφαλή στήριξη ενός tablet στο ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού, ο οποίος έχει στην διάθεση του και ένα συρτάρι στο ταμπλό για την ασφαλή φύλαξη του tablet καθώς και άλλων μικροαντικειμένων.

Τεχνολογίες τελευταίας γενιάς

Το νέο C4 X προσφέρει τεχνολογίες τελευταίας γενιάς στους τομείς της συνδεσιμότητας και των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης βελτιώνοντας τα επίπεδα ασφαλείας και διευκολύνοντας την καθημερινή οδήγηση.

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει ψηφιακή οθόνη TFT 5.5” ενώ στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής 10” η οποία ενσωματώνει τις λειτουργίες του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, του συστήματος πλοήγησης και των στοιχείων παραμετροποίησης του αυτοκινήτου.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας ξεχωρίζει το νέο σύστημα infotainment My Citroën Drive Plus που σε συνδυασμό με μία HD οθόνη αφής 10” προσφέρει: 3D Connected Navigation, εργονομία smartphone με widgets, ασύρματο Mirroring (Android Auto, Apple Car Play), αναγνώριση φυσικών φωνητικών εντολών και Over-The-Air Updates

Στον τομέα της ασφάλειας προσφέρει επίσης μια ολοκληρωμένη γκάμα 20 συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Advanced Active Safety Brake (έως 140 χλμ/ώρα) με αναγνώριση πεζών, δικύκλων και λειτουργία νυκτός, Highway Driver Assist (ημιαυτόνομο σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας σε αυτοκινητόδρομο για ταχύτητες έως 180 χλμ/ώρα) σε συνδυασμό με Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και Blind Spot Detection (σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου)

Κινητήρες

Το νέο C4 Χ προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου καθώς και επιλογή 100% ηλεκτρικού κινητήρα, ικανή να καλύψει κάθε μεταφορική ανάγκη.

Ë-C4 X: 100% Ηλεκτρικό

Το νέο Ë-C4 X Electric διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει ισχύ136 ίππων, προσφέροντας άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm και επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα σε 10 δευτερόλεπτα με τo πρόγραμμα Sport. Η μπαταρία κίνησης έχει ισχύ 50 kWh και καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της. Το μοντέλο προσφέρει αυτονομία έως 360 χλμ σε συνδυασμένο κύκλο και έως 479 χλμ σε αστικό κύκλο, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP και διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό: Ενσωματωμένο Φορτιστή (OBC: On-Board Charger) 11kW, τριφασικό – Δυνατότητα φόρτισης 100kW σε DC – Καλώδιο Φόρτισης Mode 3 για ταχυφορτιστή με πρίζα T2 (Wallbox) και Αντλία θερμότητας

Το νέο Ë-C4 XElectric, θα ενισχυθεί στα μέσα του 2ου εξαμήνου του 2023 με την προσθήκη ενός νέου αναβαθμισμένου ηλεκτρικού κινητήρα. Ο νέος ηλεκτροκινητήρας θα διατίθεται με μπαταρία χωρητικότητας 52kWH και θα έχει ισχύ 156 ίππων, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη αυτονομία 421 χλμ (σε συνδυασμένο κύκλο WLTP) και 569 χλμ (σε αστικό κύκλο WLTP). Ο κινητήρας αυτός θα διατίθεται σε συγκεκριμένες εκδόσεις μέσα στη γκάμα του νέου E-C4 X Electric παράλληλα με τον ηλεκτρικό κινητήρα 50KWh 136 ίππων.

Εκδόσεις και Εξοπλισμός

Το νέο C4 X θα διατίθεται σε 4 εκδόσεις: Feel, Feel Pack, Shine και Shine Pack. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης από την πρώτη κιόλας έκδοση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,5”, αυτόματο κλιματισμό, έγχρωμη οθόνη αφής 10” με ασύρματο Mirroring, κάμερα οπισθοπορείας και μεγάλους τροχούς 18”.