Το παραδοσιακό πρόγραμμα Student Car της Ακαδημίας Škoda επιστρέφει, καθώς φέτος είναι η ένατη φορά (από το 2014) που οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της μάρκας στο Mladá Boleslav σχεδιάζουν και κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους.

Συγκεκριμένα, 29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής στην Ακαδημία της Škoda έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται επάνω στην κατασκευή του δικού τους αυτοκινήτου στο πλαίσιο του προγράμματος Student Car.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2013/14, οι μαθητευόμενοι κατασκευάζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους με τη βοήθεια της εξειδικευμένης καθοδήγησης των εκπαιδευτών τους – ξεκινώντας από λευκό χαρτί και φθάνοντας μέχρι ένα ολοκληρωμένο μοναδικό πρωτότυπο όχημα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης, έχουν την υποστήριξη από πολλά τμήματα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων Σχεδιασμού και Τεχνικής Εξέλιξης. Λεπτομέρειες σχετικά με το όχημα στο οποίο βασίζεται, το είδος των μετατροπών που έχουν γίνει όπως και το όνομα του ένατου Student Car θα αποκαλυφθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτό το πρόγραμμα δίνει στους ταλαντούχους μαθητευόμενους την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα έμαθαν τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, θέτει τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στη Škoda Auto φανερώνοντας στους σπουδαστές το ευρύ φάσμα πιθανών θέσεων στην εταιρεία. Οι σπουδαστές μας μπορούν να ανακαλύψουν νέους τομείς ενδιαφέροντος και να πάρουν μια αρχική απόφαση για το πού θα ήθελαν να εργαστούν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους.

Οκτώ πρωτότυπα από το 1975

Μέχρι στιγμής, οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Škoda έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει οκτώ πρωτότυπα αυτοκίνητα υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών τους. Το όγδοο αυτοκίνητο του προγράμματος, το Škoda Afriq, είχε για πρώτη φορά την υποστήριξη της Škoda Motorsport. Πρόδρομοι του καινοτόμου προγράμματος (του μοναδικού στο είδος του στην Τσεχία) ήταν τα τέσσερα αντίτυπα του Škoda BuggyType 736, που κατασκευάστηκαν στο χέρι το 1975 από τεχνικούς σπουδαστές της μάρκας για τον τότε αναπτυσσόμενο χώρο των αγώνων auto cross στην πρώην Τσεχοσλοβακία.