Ένα νέο φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, προσιτό σε μεγαλύτερες καταναλωτικές ομάδες, φέρεται να είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Ο Μασκ δήλωσε πέρυσι ότι έβαλε στο ράφι το σχέδιο για ένα αυτοκίνητο αξίας 25.000 δολαρίων, γνωστό ως Model 2, καθώς δεν έχει ακόμη στη διάθεσή του τη νέα τεχνολογία μπαταριών που είχε παρουσιαστεί ως απολύτως αναγκαία για τα φθηνά αυτοκίνητα.

Η επέκταση στη μαζική αγορά εμφανίζεται ως ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της Tesla να αυξήσει τις παραδόσεις οχημάτων κατά 15 φορές -σε 20 εκατομμύρια- μέχρι το 2030. Οι μετοχές της έχουν αυξηθεί κατά περίπου 60% σε ετήσια βάση, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στο μισό της μέγιστης τιμής τους τον Νοέμβριο του 2021.

Ο Μασκ αναμένεται να μιλήσει για το νέο σχέδιό του, γνωστό ως «Master Plan Part Three», στην «Ημέρα Επενδυτών» που διοργανώνεται την Τετάρτη. Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει και την επέκταση των εργοστασίων και των κεφαλαιουχικών δαπανών. Ωστόσο οι επενδυτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς ο Έλον Μάσκ συχνά «χάνει» τις προθεσμίες που ο ίδιος παρουσιάζει στα επενδυτικά χρονοδιαγράμματά του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει πως η νέα πλατφόρμα αυτοκινήτου θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το νωρίτερο το 2025, κάτι που θα ήταν και πάλι χρόνια ταχύτερο από την τυπική ανάπτυξη ενός νέου οχήματος στην αυτοκινητοβιομηχανία.