Η BMW i4 M50 δεν είναι απλά το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο M, αλλά και το δεύτερο όχημα της BMW M στο οποίο ο Νεοϋορκέζος designer Ronnie Fieg έχει αφήσει το σχεδιαστικό του αποτύπωμα, μέσα κι έξω, αποκλειστικά στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της μάρκας του, Kith, και
της BMW M GmbH. Μόνο επτά i4 M50 by Kith θα κατασκευαστούν για το κοινό. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ένα από αυτά αποτελεί το μοναδικό που δημοπρατείται για ένα παγκόσμιο κοινό.

Θέλοντας να σηματοδοτήσει το γεγονός, η Kith κυκλοφορεί τώρα στα καταστήματά της σε όλο τον κόσμο και online, μία συλλογή από 51 κομμάτια – ενδύματα και αξεσουάρ – εμπνευσμένα από το χρώμα των οχημάτων Kith Vitality Green και τη δερμάτινη επένδυση BMW Individual Caramel Merino.

Λάτρης της BMW, ο Ronnie Fieg έχει επίσης μεταμορφώσει μία 1602 του 1972 σε σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Φόρος τιμής στην ιστορία: στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου 1972, δύο 1602, που μετατράπηκαν σε ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορους αγώνες μεγάλων αποστάσεων ως συνοδευτικά οχήματα και camera cars από την οργανωτική επιτροπή. Η μοναδική BMW 1602 Elektro by Ronnie Fieg του 1972 θα παραδοθεί στον σχεδιαστή από το BMW Group. Ο ίδιος ήδη διαθέτει μία εντυπωσιακή συλλογή οχημάτων BMW, συμπεριλαμβανομένης μιας θρυλικής E30 M3 by Kith που προέρχεται από την 1η Σεζόν της συνεργασίας. Το πάθος του για την BMW πυροδοτήθηκε σε μικρή ηλικία από τον παππού του. Η συνεργασία με την BMW M σημαίνει ότι αυτός ο κύκλος ολοκληρώνεται. Ο Ronnie Fieg ίδρυσε την Kith το 2011.

Η συνεργασία μεταξύ των εμπορικών σημάτων BMW και Kith ξεκίνησε το 2020 με τη σχεδίαση μιας M4 Competition Coupé by Ronnie Fieg. Οι 150 εκδόσεις της αποκλειστικής M4 Competition × Kith εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η επιτυχία της πρώτης συνεργασίας της Γερμανικής μάρκας με την Kith οδήγησε σε αυτή τη δεύτερη έκδοση, όπου η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο. Ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο M, η i4 M50 μπορεί να αποκαλείται “Brand Shaper”. Η 1602 του 1972 αφηγείται την ιστορία της πρώτης ηλεκτροκίνητης BMW, η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από
50 χρόνια και αποτελεί μέρος της κατηγορίας οχημάτων υψηλών επιδόσεων της μάρκας. Ο σπορ χαρακτήρας του lifestyle και των ρούχων της μάρκας Kith ταιριάζουν άριστα στην BMW M και ο Ronnie Fieg δίνει στα δύο μοντέλα μία νέα αισθητική με τη σχεδίασή του.

Kith Vitality Green

Το Kith Vitality Green είναι μία πλούσια, σκούρα πράσινη απόχρωση που δεν διατίθεται με καμία BMW ευρείας παραγωγής, καθώς περιορίζεται σε αυτή την αποκλειστική συνεργασία. Τα νέα λογότυπα που συγχωνεύονται μεταξύ τους αποτελούν σήμα κατατεθέν των διαφόρων συνεργασιών της Kith με
παγκοσμίου φήμης εταιρείες. Η μάρκα για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, άλλαξε το έμβλημα της για έναν συνεργάτη. Το διάσημο λογότυπο της BMW αλλάζει για δεύτερη φορά τώρα: ένας επιπλέον δακτύλιος σε χρώμα Kith Vitality Green προστέθηκε γύρω από το λογότυπο της μάρκας που κοσμεί το καπό της i4 M50 by Kith. Ο πράσινος δακτύλιος αποτελεί ευθεία αναφορά στη συνεργασία, το μοντέλο και το έτος, καθώς και το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το λογότυπο στο καπό της 1602 by Ronnie Fieg του 1972 φαίνεται διαφορετικό και πάλι: τα γράμματα BMW έχουν αντικατασταθεί για την Kith. Ένα παρόμοιο λογότυπο σε μαύρο και λευκό με το εντυπωσιακό «Elektro-Auto» κοσμεί σε ανάγλυφη μορφή του καπάκι της ποτηροθήκης στην i4 M50 by Kith.

Εσωτερικό σε απόχρωση Caramel

Ενώ το εξωτερικό είναι βαμμένο σε ένα εξαίσιο πράσινο χρώμα, το σαγρέ εσωτερικό από δέρμα merino είναι στην απόχρωση Caramel. Πάνω στο δέρμα των καθισμάτων της 1602 Elektro by Ronnie Fieg του 1972, βρίσκεται ανάγλυφη η επιγραφή Kith, όπως και τα δερμάτινα ένθετα στις περιοχές των
ποδιών του οδηγού και του συνοδηγού. Το αλλαγμένο λογότυπο που φέρει τα γράμματα Kith αντί για BMW, απαντάται επίσης στις κεντρικές οπές των ζαντών.

Το εσωτερικό της i4 M50 by Kith δένει εξαιρετικά με το Caramel. Η προστατευτική επένδυση γονάτων, η κολόνα του τιμονιού, τα καθίσματα και οι πλαϊνές επενδύσεις, καθώς και το κάτω τμήμα των κολώνων A και B φέρουν επένδυση από δέρμα merino. Τα εμπρός και πίσω πατάκια έχουν επίσης δερμάτινη επένδυση σε χρώμα caramel και είναι κεντημένα με το λογότυπο M, που έχει αλλάξει σε Kith, και τις λωρίδες M.

Η επιγραφή Kith σε σχήμα κουτιού βρίσκεται ανάγλυφη στα προσκέφαλα καθώς και στο εμπρός, κεντρικό υποβραχιόνιο. Το «Kith Exclusive Edition» είναι χαραγμένο με λέιζερ στην επένδυση.

Τεχνολογία και πολυτέλεια

Η BMW i4 M50 με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες M eDrive, αποδίδει ισχύ 544 ίππους σε λειτουργία Sport Boost. Η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα. Εκπέμπει μηδενικούς ρύπους και έχει αυτονομία έως 520 χλμ (WLTP). Πλέον του στάνταρ εξοπλισμού της i4 M50 και των συγκεκριμένων στοιχείων που απορρέουν από τη συνεργασία με την Kith, το μοντέλο εξοπλίζεται με μερικές ακόμα ειδικές προσθήκες που είναι στάνταρ.

Μαζί με το προσαρμοζόμενο πλαίσιο M, αυτές περιλαμβάνουν σπορ φρένα M με κόκκινες δαγκάνες, το αεροδυναμικό πακέτο M και τα φώτα Individual Shadow Line. Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Professional και Plus, συνεισφέρουν ομοίως στην αίσθηση πολυτέλειας στην οδήγηση, όπως και η ηλεκτρική συρόμενη κρυστάλλινη οροφή, η φίνα επένδυση από ξύλο βελανιδιάς και τα εξωτερικά στοιχεία διακόσμησης σε M high-gloss Shadow Line. Ο εξοπλισμός ολοκληρώνεται με το ηχοσύστημα Harman/Kardon surround.