Η χρήση δέρματος για την επένδυση του σαλονιού του αυτοκινήτου μας προσδίδει μία αίσθηση πολυτέλειας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του εσωτερικού. Η περιποίηση του δέρματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, εάν θέλετε να διατηρήσετε την όμορφη αυτή εικόνα για πολύ καιρό.

Το δέρμα είναι ένα φυσικό προϊόν και, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, είναι πολύ εύκολο να φθαρεί, όντας ιδιαίτερα ευαίσθητο στην υγρασία, στον ήλιο αλλά και στο πέρας του χρόνου.

Επιπλέον, η σκόνη και οι ακαθαρσίες μπορούν να περάσουν μέσα από τους πόρους στο εσωτερικό του δέρματος, προκαλώντας σκασίματα και ρωγμές στην επιφάνειά του. Η τακτική περιποίηση του δερμάτινου σαλονιού είναι μία διαδικασία εύκολη, η οποία μπορεί να γίνει από εμάς τους ίδιους, γλιτώνοντας χρόνο και ασφαλώς χρήμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η ειδική κρέμα περιποίησης, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο.

Χρήσιμες συμβουλές
• Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, καλό θα ήταν να δροσίσετε το δερμάτινο σαλόνι με ένα βρεγμένο πανί, προσέχοντας να μη μουσκευτούν οι ραφές και μουλιάσει το δέρμα.

• Το δέρμα δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο, στην υγρασία και στο αλάτι. Η κρέμα περιποίησης προστατεύει το δερμάτινο σαλόνι και γι αυτό συνιστάται η χρήση της τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο, δηλαδή πριν και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ανακινείστε για 1-2 λεπτά τη συσκευασία της ειδικής κρέμας, για να επιτύχετε μια παχύρρευστη υφή. Αυτό θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη επάλειψη των επιφανειών.

Τοποθετείστε μία μικρή ποσότητα της κρέμας σε ένα μαλακό σφουγγάρι. Εάν στη συνέχεια παρατηρήσετε, ότι το σφουγγάρι στεγνώνει γρήγορα, τοποθετήστε μεγαλύτερη ποσότητα.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, σας συνιστούμε να πειραματιστείτε σε ένα κρυμμένο σημείο δέρματος, ώστε να βεβαιωθείτε, πως το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό.

Με κυκλική κίνηση, απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα περιποίησης σε όλες τις δερμάτινες επιφάνειες του αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν απαιτεί δύναμη, αλλά ελαφριά και προσεχτική επάλειψη.

Αφού έχετε τελειώσει με την επάλειψη της κρέμας, σκουπίζετε με ένα στεγνό βαμβακερό ύφασμα όλες τις επιφάνειες. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε καλύτερο γυάλισμα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο γυαλιστικό βερνίκι.

Πηγή: autotriti.gr