Με δεδομένο το ότι, οι Ελληνικοί αγώνες ουσιαστικά βρίσκονται σε αδράνεια, εξ αιτίας ουσιαστικά «αδιευκρίνιστων» προβλημάτων που προβάλλουν κάποιοι οδηγοί και μη, υπάρχουν εμπλεκόμενοι (οδηγοί ή ιδιοκτήτες ομάδων) που αναγκαστικά βγαίνουν εκτός των συνόρων
προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα θέλω τους.

Την αρχή έκανε η ομάδα του Κώστα Σπύρου και συνεχίζει ο Γιάννης Πλάγος που συμμετέχει στο Porsche Sprint Challenge Cup France, με την ομάδα της Ad-Momentum Racing by V.T.P.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα επιτυχημένο κρίνεται το ντεμπούτο στο Porsche Sprint Challenge Cup France της Ad-Momentum Racing by V.T.P. και του οδηγού της ομάδας, Αρχιφύλακα Ιωάννη Πλάγου, ο οποίος υπηρετεί στην Υ.Φ.Α.Α. (υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που στελεχώνεται από διακεκριμένους αθλητές αστυνομικούς).

Ο Πλάγος μαζί με τον team principal και οδηγό John Christou, συμμετείχαν στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στην πίστα της Ντιζόν, μιας εκ των πλέον απαιτητικών του προγράμματος, μοιράζοντας τον χρόνο οδήγησης με το αγωνιστικό Porsche Cayman 718 GT4 MR και αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες, υπό την καθοδήγηση του team manager και ιδιοκτήτη της V.T.P., Στέλιου Φάκαλη.

Την Παρασκευή οι δύο οδηγοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αυτοκίνητο με το οποίο έρχονταν σε επαφή για πρώτη φορά, «γράφοντας» αγωνιστικά χιλιόμετρα και αποκτώντας εμπειρία που τους βοήθησε να βελτιώνουν διαρκώς ρον ρυθμό τους και να κινηθούν ταχύτατα.

Το Σάββατο διεξήχθησαν οι κατατακτήριες και ο αγώνας. Στα χρονομετρημένα συμμετείχε ο Γιάννης Πλάγος, ο οποίος σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο (1:23:789) ανάμεσα σε 23 ίδια αγωνιστικά, με διαφορά 0,4’’ από τους πρωτοπόρους. Εκ των υστέρων, όμως, ο συγκεκριμένους χρόνος διαγράφηκε επειδή οι αγωνοδίκες έκριναν πως το αγωνιστικό είχε ξεπεράσει για λίγο το όριο της πίστας, με συνέπεια ο Έλληνας οδηγός να εκκινήσει από τη 10η θέση τον αγώνα του Σαββάτου.

Στον αγώνα ο Πλάγος ξεκκίνησε πολύ καλά και πριν φτάσουν οι συμμετέχοντες στην πρώτη στροφή, είχε ήδη προσπεράσει τρεις αντιπάλους του, ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση. Στους επόμενους δύο γύρους το Porsche Cayman 718 GT4 MR της ομάδας ανέβηκε στην έκτη θέση και βρέθηκε μαζί με άλλα τέσσερα αγωνιστικά να διεκδικεί μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Όμως –δυστυχώς- πέντε γύρους πριν από τον τερματισμό, εξαιτίας μιας σειράς επαφών που προκλήθηκαν από άλλον συμμετέχοντα κι είχαν ως συνέπεια να βγει εκτός πίστας το αυτοκίνητο της Ad-Momentum Racing by V.T.P., ο Γιάννης Πλάγος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει με σπασμένο ψαλίδι και ψυγείο νερού.

Με δεδομένη την αισιόδοξη πρώτη συμμετοχή, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην –ουσιαστικά- ελληνική ομάδα δήλωσαν αισιόδοξοι και βέβαιοι ότι, θα είναι έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού του Le Mans που ακολουθεί (9 & 10/6).