Το να κολλήσετε στην κυκλοφοριακή συμφόρηση μπορεί να καταστρέψει τη μέρα σας! Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κολλήσει σε κάποια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ήταν τόσο απογοητευτική η κατάσταση όσο αυτές που ακολουθούν παρακάτω; Δείτε μερικά από τα χειρότερα μποτιλιαρίσματα όλων των εποχών με ουρές ακόμη και εκατοντάδων χιλιομέτρων!

Χαϊνάν, Κίνα

Πάνω από 10.000 αυτοκίνητα είχαν κολλήσει σε τεράστιο μποτιλιάρισμα τον Φεβρουάριο του 2018 ενώ περίμεναν να επιβιβαστούν σε φέρι από το τροπικό νησί στο τέλος των επταήμερων διακοπών της Κίνας για να γιορτάσουν τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Η τεράστια ουρά φέρεται να εκτεινόταν για περίπου 10 χιλιόμετρα και προκλήθηκε από πυκνή ομίχλη πάνω από το στενό Qiongzhou στο Haikou, αναφέρει το msn.com.

Brebes, Ινδονησία

Αυτή η κυκλοφοριακή συμφόρηση μήκους 21 χλμ. διήρκεσε τρεις ημέρες και στοίχισε 12 ζωές. Συνέβη τον Ιούλιο του 2016 σε μια μεγάλη διασταύρωση αυτοκινητόδρομου στο νησί της Ιάβας, στην Ινδονησία. Ολόκληρη η έκταση ήταν «πνιγμένη» από χιλιάδες ανθρώπους να κατευθύνονται στα σπίτια τους για να γιορτάσουν το Eid al-Fitr.

Gurugram, Ινδία

Ο βιομηχανικός κόμβος της Ινδίας υπήρξε μάρτυρας ενός μποτιλιαρίσματος 15 χλμ. τον Ιούλιο του 2016 λόγω της έντονης βροχόπτωσης που οδήγησε σε τεράστια υπερχείλιση. Οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες τους παρέμειναν κολλημένοι για περισσότερες από 12 ώρες στο μποτιλιάρισμα, το οποίο ομαλοποιήθηκε μετά από σχεδόν 24 ώρες.

Οδός ταχείας κυκλοφορίας Πεκίνου-Χονγκ Κονγκ-Μακάου, Κίνα

Σε μια ακόμη καταστροφή την περίοδο των γιορτών, χιλιάδες οδηγοί είχαν κολλήσει στην ταχεία οδό Πεκίνου-Χονγκ Κονγκ-Μακάο τον Οκτώβριο του 2015 χάρη σε ένα νέο σημείο ελέγχου που σύμφωνα με το msn.com προκάλεσε τη συγχώνευση 50 λωρίδων σε 20.

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Το Σάο Πάολο στη Βραζιλία, το οποίο φιλοξενούσε αρκετούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, ακινητοποιήθηκε λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης εκατοντάδων χιλιομέτρων τον Ιούνιο του 2014. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε από τεράστιες διαμαρτυρίες και ημιτελή έργα.

Σικάγο, Ιλινόις, ΗΠΑ

Πάνω από 50 εκατοστά χιονόπτωσης στο Σικάγο τον Φεβρουάριο του 2011 κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής ήταν υπεύθυνα για ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα 12 ωρών στο οποίο πολλά αυτοκίνητα ήταν σχεδόν εντελώς θαμμένα κάτω από το χιόνι.

Μόσχα, Ρωσία

Μόσχα, Ρωσία

Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στη Μόσχα διήρκεσε τρεις ημέρες και εκτεινόταν σε 200 χιλιόμετρα αφού ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης θάφτηκε λόγω χιονοθύελλας τον Νοέμβριο του 2012.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Πύργο του Παγκόσμιου Εμπορίου τον Σεπτέμβριο του 2001, η κυκλοφορία στην πόλη της Νέας Υόρκης σταμάτησε. Το αδιέξοδο συνεχίστηκε για λίγες μέρες, με γέφυρες και σήραγγες κλειστές για όλους εκτός από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Νέα Υόρκη

Τόκιο, Ιαπωνία

Τον Αύγουστο του 1990 επικράτησε απόλυτο χάος στο Τόκιο για δύο λόγους –μια εκκένωση σε όλη την πόλη που προκλήθηκε από προειδοποίηση για τυφώνα και, περιέργως, μεγάλος αριθμός ανθρώπων που επέστρεφαν σπίτι από τις διακοπές. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μποτιλιάρισμα που περιλάμβανε περισσότερα από 15.000 αυτοκίνητα κατανεμημένα στα 135 χλμ. μεταξύ των νομών Hyogo και Shiga στη δυτική Ιαπωνία.

Πεκίνο, Κίνα

Τον Αύγουστο του 2010, οι μετακινούμενοι στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας ΠεκίνουΘιβέτ βρέθηκαν κολλημένοι σε ένα μποτιλιάρισμα 100 χλμ. που κράτησε για 12 ημέρες! Αν πιστεύετε ότι το μποτιλιάρισμα προκλήθηκε από καιρικές συνθήκες ή κάποιο είδος καταστροφής, θα κάνετε λάθος –απλώς προκλήθηκε από πάρα πολλά αυτοκίνητα στο δρόμο.

Πεκίνο, Κίνα

Ανατολική/Δυτική Γερμανία

Τον Απρίλιο του 1990, η κατάρριψη του Τείχους του Βερολίνου μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας οδήγησε σε ένα κύμα ανθρώπων που ήθελαν να περάσουν στην άλλη άκρη της πόλης και να συναντήσουν οικογένεια και φίλους κατά τις διακοπές του Πάσχα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν χώρο σχεδιασμένο για 500.000, αναφέρει το msn.com. Το αποτέλεσμα ήταν μια εμπλοκή μήκους περίπου 48 χλμ.

Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ

Με την είδηση ότι ο τυφώνας Ρίτα –μια καταιγίδα κατηγορίας 5 που θα προκαλούσε τελικά ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων– πλησίαζε γρήγορα, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι εκκένωσαν το Χιούστον, στο Τέξας, τον Σεπτέμβριο του 2005. Η βιασύνη οδήγησε σε μποτιλιάρισμα που εκτεινόταν σε 160 χλμ. και διήρκεσε 48 ώρες.

Χιούστον, Τέξας

Λυών- Παρίσι, Γαλλία

Αυτή η συμφόρηση προκλήθηκε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός κατοίκων του Παρισιού που ταξίδευαν από τη Λυών να κολλήσουν σε μια ουρά μήκους 175 χλμ. τον Φεβρουάριο του 1980.

Bethel, Νέα Υόρκη

Οι διοργανωτές μιας συναυλίας του Τζίμι Χέντριξ στο εμβληματικό πλέον μουσικό φεστιβάλ Woodstock το 1969 περίμεναν να εμφανιστούν 50.000 άτομα. Αντίθετα, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έδωσαν το παρών, προκαλώντας τριήμερο μποτιλιάρισμα στο New York Thruway που εκτεινόταν για 32 χλμ. Μάλιστα, ήταν τόσο απογοητευτική η κατάσταση που κάποιοι από τους συντελεστές μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα και κάποιοι από τους θαυμαστές απλώς εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους, επιλέγοντας να περπατήσουν την υπόλοιπη διαδρομή. Τελικά, 500.000 τα κατάφεραν.