Στα «δίχτυα» των ελεγκτών φοροδιαφυγής της Ινδίας έπεσε ένας επιχειρηματίας αρωμάτων στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές και στις έρευνες που έκαναν ανακάλυψαν πως στα κτίρια που του ανήκουν είχε κρυμμένο έναν τεράστιο θησαυρό.

Οι Αρχές, λοιπόν, βρήκαν περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ σε χαρτονομίσματα, 23 κιλά χρυσό, 250 κιλά ασήμι και πολλά βαρέλια γεμάτα με λάδι από σανταλόξυλο τα οποία κοστολόγησαν στις 900.000 ευρώ! «Αυτή είναι η μεγαλύτερη σύλληψη της ιστορίας μας», δήλωσε ο Βίβεκ Τζόχρι, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Έμμεσων Φόρων και Τελωνείων.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας Πίγιους Τζάιν, ανέφεραν οι γείτονές του σε τοπικά ΜΜΕ, «ζούσε μια απλή ζωή» φορώντας ταπεινά ρούχα, ενώ μετακινούταν με ένα σκούτερ στην πόλη. «Ξέραμε πως οι δουλειές του πήγαιναν καλά, αλλά το ποσό που βρέθηκε αν μη τι άλλο μας προκάλεσε έκπληξη», ανέφερε μια μαρτυρία στην εφημερίδα «The Hindu». «Ποτέ δεν έκανε επίδειξη του πλούτου του. Στην καλύτερη των περιπτώσεων νόμιζες πως ανήκει στη μεσαία τάξη», ανέφερε ο Ρ.Κ. Σάρμα, επίσης γείτονάς του, στην εφημερίδα «The Tribune». Άλλες μαρτυρίες ανέφεραν πως βοήθησε οικονομικά και στην ανακαίνιση δύο τοπικών ναών.

Το σπίτι του στην Κανπούρ, πάντως, όπως το περιέγραψαν οι Αρχές και τα ΜΜΕ ήταν μια «αποθήκη γεμάτη λεφτά» και τα «χαρτονομίσματα ξεχείλιζαν από παντού, ακόμη και από τους τοίχους». Το βίντεο με τους αστυνομικούς που μετρούσαν τις δεσμίδες με τα χρήματα έγινε viral στην Ινδία.

Οι Αρχές που ερεύνησαν τα σπίτια, το εργοστάσιο και τα γραφεία του Τζάιν στις 22 Δεκεμβρίου ανέφεραν πως θα τους πάρει μερικά 24ωρα ακόμη προκειμένου να ολοκληρώσουν την καταμέτρηση των περιουσιακών στοιχείων που κατάσχεσαν.

Η υπόθεση, πάντως, δεν αποκλείεται να έχει και… εκπλήξεις καθώς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν υποψίες πως το ποσό μπορεί να μην είναι εξ ολοκλήρου δικό του, αλλά να ανέλαβε να αποκρύψει τα αδήλωτα κέρδη άλλης εταιρίας ή ακόμη και περισσότερων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών.

Πάντως, όταν οι Αρχές ρώτησαν τον Τζάιν που βρήκε όλα αυτά τα χρήματα, απάντησε πως πούλησε μια κληρονομία 400 κιλών χρυσού, όπως αποκάλυψε το πρακτορείο ειδήσεων IANS. Επί του παρόντος παραμένει προφυλακισμένος με τις έρευνες να συνεχίζονται.