Η αφή της Φλόγας της Ελπίδας αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό δρώμενο και για ένα ακόμα πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός: τους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics, οι οποίοι φέτος θα λάβουν χώρα στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, από τις 21 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2015.

Η Mercedes-Benz υποστήριξε έμπρακτα τη διοργάνωση, παρέχοντας αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις αθλητών και επισήμων.

Με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της τόσο σημαντικής αυτής τελετής που σηματοδοτεί την έναρξη ενός μεγάλου, ελπιδοφόρου γεγονότος, τόσο για τους συμμετέχοντες αθλητές, όσο και για τις οικογένειες τους, τους εθελοντές και την κοινωνία γενικότερα.

Η λαμπρή τελετή έλαβε χώρα στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους επισήμων.

Εκεί, η πρωθιέρεια Ηλιάνα Συμεωνίδου, αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics, άναψε τη Φλόγα της Ελπίδας από τις ακτίνες του ήλιου και στη συνέχεια η πρόεδρος των Special Olympics Hellas Γιάννα Δεσποτοπούλου την παρέδωσε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Los Angeles 2015, Patrick McClenahan.