Η ιταλική εταιρεία επιβεβαίωσε και επίσημα σήμερα πως η νέα Giulia, αλλά και αρκετά νέα μοντέλα των Alfa Romeo και Chrysler, θα κατασκευάζονται στο εξής στο γνωστό εργοστάσιο Mirafiori του Γκρούπο.

Όπως έγινε γνωστό, η Alfa Romeo, σε συνεργασία με την Chrysler, πρόκειται να επενδύσουν άμεσα το ποσό του 1 εκ. ευρώ (600 εκ. η Fiat και 400 η αμερικάνικη εταιρεία), προκειμένου να αναβαθμιστούν τόσο τη δυναμική, όσο και τις δυνατότητες κατασκευής στο εργοστάσιο Mirafiori, ούτως ώστε να είναι έτοιμο να «υποδεχτεί» πολλά από τα νέα μοντέλα που ετοιμάζουν τόσο η Alfa Romeo όσο και η Chrysler. Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω μονάδα παραγωγής της Fiat S.p.A. στο Τορίνο θα κατασκευάζεται η νέα, μεσαία Giulia (σε τετράθυρη και στέισον βάγκον έκδοση), όσο και τα αναμενόμενα, όπως είχαμε επισημάνει σε παλαιότερες αναφορές μας, μεσαία SUV των Alfa Romeo και Chrysler. Οι εργασίες του εργοστασίου υπό τις νέες αυτές προδιαγραφές και απαιτήσεις θα ξεκινήσουν το από το δεύτερο μισό του 2012, με στόχο το ήμισυ της παραγωγής να απορροφάται από τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου και το υπόλοιπο σε εκείνες της Βορείου Αμερικής.

Τα προαναφερθέντα νέα μοντέλα έρχονται να προστεθούν σε εκείνα που ήδη κατασκευάζονται στο Mirafiori (βλ. Fiat Idea, Multipla και Punto, Lancia Musa και Alfa Romeo MiTo), κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα η συνολική παραγωγικότητά του να ανέλθει στις 250.000 με 280.000 μονάδες σε ετήσια βάση. Για λόγους σύγκρισης, αξίζει να σημειώσουμε πως το 2009 από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του για πρώτη φορά το 1939 και απασχολεί σήμερα περί τους 5.400 εργαζόμενους, «βγήκαν» 178.500 αυτοκίνητα.

Πηγή: 4troxoi.gr