Δεν ξέρετε να οδηγάτε γιοτ; Δεν έχετε δίπλωμα καπετάνιου ή, τέλος πάντων, δεν επιθυμείτε να ξημεροβραδιάζεστε πάνω στις θάλασσες και προτιμάτε την ασφάλεια των δρόμων;

Κανένα πρόβλημα. Γιατί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Dembell μόλις αποκάλυψε το Actros, το πιο πολυτελές αυτοκινούμενο τροχόσπιτο του κόσμου που μοιάζει περισσότερο με γιοτ, εξού και το παρατσούκλι «land yacht» (γιοτ της στεριάς) που του έχουν προσάψει.

Το Actros, που σχεδιάστηκε από την Ustory Branding ως ένα RV αυστηρά με στόχο να αποτελέσει ένα μέσο μεταφοράς για τους κροίσους εκείνους που επιθυμούν να μετακινηθούν οδικώς, παρέχει υπηρεσίες που παραπέμπουν περισσότερο σε ένα πολυτελές διαμέρισμα πάνω σε τέσσερις ρόδες, παρά σε ένα απλό και φτωχό, πλην τίμιο τροχόσπιτο κατασκευασμένο γύρω από ένα σασί τριών αξόνων της Mercedes.

Η αυτοκινούμενη τροχοβίλα, που εξωτερικά είναι καλυμμένη με ένα σκούρο γκρι χρώμα με κόκκινες ρίγες στο πλάι, διαθέτει ένα εσωτερικό σχεδιασμένο εξολοκλήρου από την ιταλική εταιρεία Galeazzi e Minotti (που σχεδιάζει τα γιοτ Azimut) που θα ζήλευε μέχρι και το διαμέρισμα… του Τζεφ Μπέζος ή του Μπιλ Γκέιτς.

Η τιμή του εντυπωσιακού οχήματος, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο μεγάλο σαλόνι τροχόσπιτων που έλαβε χώρα στο τέλος του καλοκαιριού στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, κυμαίνεται στα 2,7 εκατ. δολάρια, αλλά με αυτά τα χρήματα, ο επίδοξος ιδιοκτήτης αγοράζει μια σειρά από παροχές και προνόμια που δεν θα βρει αλλού.

Πολυτέλεια πάνω σε έξι ρόδες

Υπεράνω όλων, μια μεγάλη υπερυψωμένη κρεβατοκάμαρα με διπλό κρεβάτι και τηλεόραση 55 ιντσών.

Το εσωτερικό του οχήματος πίσω από την καμπίνα οδήγησης είναι χωρισμένο σε διάφορους χώρους ανάμεσα στους οποίους είναι τοποθετημένες ημιδιάφανες γυάλινες πόρτες.

Διαθέτει εξολοκλήρου συσκευές Miele, δηλαδή κουζίνα με εστίες και φούρνο, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, πλυντήριο / στεγνωτήριο, φούρνο μικροκυμάτων, καθώς και ένα σαλόνι με μεγάλο καναπέ και τραπεζάκι μαζί με ένα home theater επίσης 55 ιντσών, ενώ το μπάνιο διαθέτει κεραμικό νεροχύτη, ντους και τουαλέτα.

Η καμπίνα οδήγησης διαθέτει εκτός από την θέση του οδηγού και άλλα τρία καθίσματα επιβατών τα οποία εκτός των άλλων μπορούν να τους προσφέρουν και μασάζ.

Το όχημα επίσης είναι και ενεργειακά αυτόνομο, εν μέρει. Στην οροφή υπάρχουν ηλιακά πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, υπάρχει μια γεννήτρια και μια δεξαμενή πόσιμου νερού χιλίων λίτρων. Υπάρχει ακόμη και μια αυτόματη, ηλεκτρική τέντα για δείπνο στο ύπαιθρο.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του οχήματος όμως είναι το ενσωματωμένο γκαράζ στην «κοιλιά» του το οποίο διατίθεται σε τρία μεγέθη και μπορεί να φιλοξενήσει μια μεγάλη γκάμα οχημάτων.

Η πρώτη επιλογή είναι για την αποθήκευση ενός τετράτροχου οχήματος ή ποδήλατου. Η δεύτερη επιλογή χωράει δυο πολύ μικρά αυτοκίνητα. Τέλος, η Τρίτη (και μεγαλύτερη) επιλογή διαθέτει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει ένα οιοδήποτε ΙΧ με μέγεθος μικρότερο από τα 4.5 μέτρα.

Το μόνο που απομένει να δούμε είναι ποιοι θα είναι τελικά αυτοί που θα βγάλουν έτσι εύκολα δυο εκατ. από την τσέπη τους και θα τα επενδύσουν πάνω σε αυτόν τον οδικό γίγαντα των δρόμων.