Σύμφωνα με τον Harald Wester, CEO της Alfa Romeo, η ιταλική εταιρεία ετοιμάζει τη δική της «αντεπίθεση» στον τομέα των νέων μοντέλων, αφού έχουν προγραμματίσει 9 νέα αυτοκίνητα μέχρι το 2020, χωρίς ωστόσο το αφεντικό της μάρκας να υπεισέλθει σε πολλές λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να δούμε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Wester επεσήμανε ότι υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις, γιατί ο όμιλος FIAT είχε στιλιστικές διαφωνίες για τα μοντέλα που πρόκειται να βγουν, όμως τώρα μπήκε «το νερό στο αυλάκι» και τον Ιούνιο του 2015 θα κυκλοφορήσει το πρώτο από τα νέα οχήματα, το νέο μεσαίο της Alfa Romeo.

Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται -πιθανότατα- Giulia και θα είναι πισωκίνητο, αφού θα πατά στην πλατφόρμα της Maserati Ghibli, ενώ θα υπάρχουν και 4κίνητες εκδόσεις. Μάλιστα, ο Wester πρόσθεσε ότι η νέα μεσαία λιμουζίνα της Alfa Romeo, στιλιστικά, θα διαθέτει αρκετά premium χαρακτηριστικά.

Σε επίπεδο βενζινοκινητήρων, η νέα Giulia αναμένεται να τροφοδοτηθεί από το 4κύλινδρο 1,4 λτ. turbo μοτέρ με ισχύ έως 183 ίππους, ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα για το εν λόγω μοντέλο και μεγαλύτερα μηχανικά σύνολα, όπως ο 1,8 λτ. turbo TBI κινητήρας απόδοσης 203-335 ίππων και το V6 μοτέρ 3,0 λτ. του οποίου η ισχύς θα ξεκινάει από τους 400 ίππους και θα αγγίζει τους 510. Τέλος, για τη νέα Giulia προβλέπονται και δύο πετρελαιοκινητήρες, ένας 4κύλινδρος 1.600άρης 120-210 ίππων και ένας 3λιτρος V6, ισχύος 250-330 ίππων.

Το επόμενο μοντέλο στο χρονοδιάγραμμα της Alfa Romeo θα είναι ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα έχει και αυτό στοιχεία πολυτέλειας, δανεισμένα από τη Maserati.

Έπειτα, πρόκειται να κυκλοφορήσουν άλλα 7 μοντέλα μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο και premium sedan, που θα σταθεί απέναντι από τη νέα BMW Σειρά 5, η 4C Spider (στη φωτογραφία το concept), ένα μεσαίων διαστάσεων roadster μοντέλο, ένα μεσαίο coupe, αλλά και ένα μεγάλο SUV, το οποίο θα βασιστεί στο Maserati Levante, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2015.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται το Gloria concept…

Πηγή: autotriti.gr