Η Nissan εγκαινίασε πρόσφατα ένα καινοτόμο πρόγραμμα που εστιάζει στην εγκεφαλική λειτουργία και στην έρευνα, εκπαίδευση και ανάπτυξη της ανατομίας για τους οδηγούς της στην Formula E, Sebastien Buemi και Oliver Rowland.

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται Nissan Brain to Performance, χρησιμοποιεί προηγμένη απεικόνιση και ανάλυση εγκεφάλου για να προσδιορίσει τις ανατομικές ιδιαιτερότητες των οδηγών αγώνων. Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξατομικευμένη ανάπτυξη μιας βελτιστοποιημένης εκπαίδευσης για την ενίσχυση των λειτουργιών του εγκεφάλου και της ανατομίας, που σχετίζονται με την οδήγηση και τον αγώνα.

Τον συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει ο Δρ. Lucian Gheorghe, που ηγείται στον τομέα της ανάλυσης και της βελτίωσης του εγκεφάλου. Η άμεση προτεραιότητα του προγράμματος είναι η βελτίωση της απόδοσης των οδηγών αγώνων της μάρκας στην Formula, με απώτερο στόχο τον τρόπο καλύτερης οικοδόμησης της σύνδεσης μεταξύ ανθρώπων και οχημάτων της Nissan.

Σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο Δρ Gheorghe είπε: «Οι εγκέφαλοί μας είναι απίστευτα ισχυροί. Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, εκτελούν πολλές κρίσιμες λειτουργίες κάθε δευτερόλεπτο, καθώς οδηγούμε τα αυτοκίνητά μας. Οι πολύ εκπαιδευμένοι και έμπειροι οδηγοί εκτελούν αυτές τις λειτουργίες υπό έντονη πίεση και με μεγάλη ταχύτητα, καθώς επιθυμούν συνεχώς ταχύτερους χρόνους . Το νέο μας πρόγραμμα Brain to Performance επιδιώκει να κατανοήσει τι σχετίζεται με την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου τους, που τους επιτρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει. Στη συνέχεια, αν μπορούμε, θα θέλαμε να τους βοηθήσουμε να βελτιώσουν περαιτέρω την απόδοσή τους μέσω εξατομικευμένης εγκεφαλικής εκπαίδευσης. Στο μέλλον, μπορεί η πρωτοποριακή έρευνά μας να συμβάλει στη βελτίωση των δεξιοτήτων του μέσου οδηγού και να τροφοδοτήσει με δεδομένα την εξέλιξη των επιβατικών μας EVs. To ελπίζουμε».

Το πρώτο στάδιο του νέου προγράμματος θα περιλαμβάνει λεπτομερή ανάλυση και δοκιμή των λειτουργιών του εγκεφάλου των οδηγών της Formula E, σε σύγκριση με μια ελεγχόμενη ομάδα «μέσων» οδηγών, εκτός αγώνων.

Όλοι οι οδηγοί θα εκτελέσουν μια σειρά εργασιών σε υπερσύγχρονους προσομοιωτές οδήγησης, ενώ η εγκεφαλική τους δραστηριότητα θα παρακολουθείται και θα καταγράφεται. Με βάση τα αποτελέσματα, θα αναπτυχθεί ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών που θα περιλαμβάνει ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου, με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης του οδηγού.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.