Έχει περάσει ήδη μία δεκαετία από τότε που τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έκαναν την εμφάνισή τους. Και αν για κάποιους θεωρήθηκαν μία τεχνολογική μόδα που δεν θα κρατήσει, τα τωρινά δεδομένα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν έρθει για να μείνουν. Τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έναντι των παραδοσιακών βενζινοκίνητων είναι πολλά και γι’ αυτό κάθε χρόνο κερδίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των σύγχρονων οδηγών. Μάλιστα, πολλές χώρες έχουν θέση στόχους να σταματήσουν τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στο μέλλον.

Πάμε λοιπόν να δούμε τους λόγους για τους οποίους όλοι μας θα μετακινούμαστε με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον.

1. Χαμηλότερο κόστος καυσίμων

Το πιο προφανές όφελος από την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η εξοικονόμηση κόστους. Μπορεί η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου να είναι ακριβότερη από ένα αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου, ωστόσο μακροπρόθεσμα αποταμιεύει κανείς περισσότερα, αφού το κόστος καυσίμων είναι πολύ μικρότερο. Ως αποτέλεσμα η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μία επένδυση αφού παρά το αρχικό ποσό, πρόκειται για μία αποδοτικά οικονομική λύση. Επιπλέον, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μας γλιτώνει από την ανάγκη να ανεφοδιαζόμαστε σε ένα βενζινάδικο, αφού μπορούμε να το φορτίζουμε και στο σπίτι.

2. Χαμηλότερο κόστος συντήρησης

Κατ’ επέκταση του πρώτου πλεονεκτήματος έχουμε το γεγονός ότι πέρα από χαμηλό κόστος καυσίμων, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν και χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Δεν απαιτούν αλλαγή λαδιών, φίλτρων, μπουζί και διαφόρων σχετικών ανταλλακτικών που αφορούν ένα συμβατικό αυτοκίνητο και τα οποία αυξάνουν σημαντικά το κόστος συντήρησης ενός αυτοκινήτου. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το μειωμένο κόστος μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

3. Φιλικό προς το περιβάλλον

Δεν χωράει αμφισβήτηση ως προς αυτό. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσει κανείς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα στις μετακινήσεις. Τα παραδοσιακά μοντέλα αυτοκινήτων δημιουργούν πολλά προβλήματα για το περιβάλλον λόγω των βλαβερών ρύπων που εκπέμπουν. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί την οικολογική εναλλακτική αφού εκπέμπει μηδενικούς ρύπους. Με τους ειδικούς να κρούουν καθημερινά τον κώδωνα του κινδύνου γύρω από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας καλό είναι να αρχίζουμε να αποκτάμε όλοι οικολογική συνείδηση. Η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

4. Άνετη οδήγηση

Τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν μια πιο άνετη και χαλαρή εμπειρία οδήγησης. Έχουν γενικά χαμηλότερο κέντρο βάρους το οποίο προσφέρει καλύτερο χειρισμό, άνεση και απόκριση. Ο ηλεκτρικός κινητήρας παρέχει ομαλή επιτάχυνση και επιβράδυνση για μια ήσυχη διαδρομή. Όλα αυτά καθιστούν τα ηλεκτρικά οχήματα ευχάριστα στην οδήγηση.

5. Ειδικά προνόμια

Στα μεγάλα αστικά κέντρα οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν ταλαιπωρούνται να βρουν θέση στάθμευσης, αφού παρέχεται δωρεάν ή με χαμηλό χρηματικό αντίτιμο πρόσβαση σε πολλά πάρκινγκ. Επιπλέον, ο οδηγός ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου απολαμβάνει μειωμένα τέλη κυκλοφορίας αλλά και ελεύθερη κυκλοφορία στον δακτύλιο. Τέλος, μέσα από το πρόγραμμα «κινούμε ηλεκτρικά» παρέχεται επιδότηση για την αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος, ενώ μπορεί να δοθεί επιδότηση και για την εγκατάσταση στην κύρια κατοικία έξυπνου οικιακού φορτιστή.

Αυτά λοιπόν είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα που αποκτά κανείς όντας οδηγός ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Δεν τελειώσαμε όμως εδώ. Στη παραπάνω λίστα έρχεται η ΜΙΝΕΤΤΑ για να προσθέσει ακόμη ένα κίνητρο, αυτό της ασφάλισης!

6. Εξειδικευμένα πακέτα ασφάλισης

Η αυτοκίνηση αλλάζει και η ασφάλιση προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λειτουργούν διαφορετικά από τα συμβατικά και για αυτό τα παραδοσιακά πακέτα ασφάλισης δεν είναι αρκετά για την ολοκληρωμένη κάλυψη του ιδιοκτήτη και του οχήματος. Η ΜΙΝΕΤΤΑ για ακόμη μια φορά καινοτομεί, προσφέροντας τα νέα πρωτοποριακά προγράμματα ασφάλισης επιβατικών Ι.Χ. οχημάτων και taxi (αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών) ΜΙΝΕΤΤΑ electrify. Μέσα από τέσσερα ειδικά πακέτα ασφάλισης, ο οδηγός ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πλέον σίγουρος ότι θα βρει την ασφάλεια που τον καλύπτει ώστε να μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια και σιγουριά!