Η Aston Martin παρουσίασε τη νέα V12 Vantage S Roadster, ένα μοντέλο που διαθέτει έναν 6λιτρο κινητήρα 573 ίππων, ο οποίος επιτρέπει στην «ανοικτή» Vantage να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ.

Η V12 Vantage S Roadster φέρει τον τίτλο του γρηγορότερου και ισχυρότερου roadster που έφτιαξε ποτέ η Aston Martin. Όπως είναι φυσικό, ακολουθεί τη λογική της V12 Vantage S Coupe, ενώ φέρει ένα καπό με εισαγωγές αέρα, μέρη από ανθρακονήματα, αλλά και λεπτομέρειες σε μαύρο ή ασημί τιτανίου χρώμα. Η επιθετική γρίλια της μάσκας, πάλι, αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο CC100 Speedster.

Στο εσωτερικό, συναντάμε νέα καθίσματα, καινούργιο διάκοσμο θυρών, ενώ προαιρετικά υπάρχει και ένα πακέτο όπου προστίθενται «πινελιές» από ανθρακονήματα. Επιπλέον, υπάρχει (φυσικά) η επιλογή της πλήρους εξατομίκευσης του αυτοκίνητου, σύμφωνα με τα γούστα του κάθε υποψήφιου πελάτη.

«Ψυχή» του οχήματος αποτελεί ο 6λιτρος V12 κινητήρας, ο οποίος εμφανίζει μέγιστη ισχύ 573 ίππων και ροπή 620 Nm. Συνεργάζεται με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο Sportshift III, το οποίο επιτρέπει στην V12 Vantage S Roadster να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ., με το αυτοκίνητο να συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 323 χλμ./ώρα.

Η «ανοικτή» Aston Martin διαθέτει προσαρμοζόμενη ανάρτηση, ABS δύο σταδίων και ESP τριών σταδίων. Το παρόν δίνουν τα carbon κεραμικά φρένα, ενώ στην λειτουργία «Sport» αλλάζει η απόκριση του γκαζιού και του κιβωτίου, αλλά και ο ήχος της εξάτμισης.

Πηγή: autotriti.gr