Στο Busan Motor Show της Ν. Κορέας παρουσίασε η Hyundai το Veloster Midship, ένα concept με κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα 300 ίππων, το οποίο έφτιαξε η ομάδα που δημιούργησε το i20 WRC.

Εντός έδρας, στο Busan Motor Show της Ν. Κορέας, επέλεξε η Hyundai για να παρουσιάσει την πιο «μάχιμη» εκδοχή του Veloster. Πρόκειται για ένα διθέσιο πρωτότυπο όχημα, του οποίου ο κινητήρας τοποθετήθηκε πίσω από τα δύο καθίσματα, προκειμένου να βελτιωθεί η κατανομή βάρους και άρα η οδική συμπεριφορά του μοντέλου. Το εν λόγω μοτέρ είναι το turbo Theta GDI 4κύλινδρο σύνολο χωρητικότητας 2 λίτρων, το οποίο αποδίδει 300 ίππους ισχύος.

Το Veloster Midship concept είναι ο καρπός της προσπάθειας της ομάδας που δούλεψε πάνω και στο i20 WRC. Διαθέτει μια ελαφρύτερη ανάρτηση αλουμινίου, ενώ ενισχύσεις έχει δεχθεί το πλαίσιό του, ώστε να τιμηθεί ο χαρακτηρισμός του από τους Κορεάτες ως «mini supercar». Δυστυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου.

Πηγή: autotriti.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.