Η SEAT επιβεβαίωσε την παραγωγή του νέου της SUV, το οποίο θα λανσαριστεί το 2015. Επιπλέον, στην ίδια λογική κινείται και η Skoda, καθώς και αυτή θέλει να δημιουργήσει ένα νέο SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το ανανεωμένο Yeti και θα διαθέτει σύγχρονο στιλ crossover.

Μάλιστα, από τις κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες διαπιστώνουμε ότι τα νέα αυτά crossover θα διαθέτουν δυναμικό σχεδιασμό, με το SEAT να βασίζεται σχεδιαστικά -εν πολλοίς- στο πρωτότυπο IBX, που είχε παρουσιαστεί παλιότερα, ενώ θα φέρει 5θέσια διάταξη καθισμάτων.

Από την άλλη, το νέο Skoda SUV θα ενσωματώνει -όπως βλέπουμε από τη φωτογραφία- στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, με τη μεγάλη μάσκα μπροστά και τα τετραγωνισμένα φώτα να κυριαρχούν στο εν λόγω crossover.

Παράλληλα, οι πηγές επισημαίνουν ότι τα δύο SUV θα στηριχτούν στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW -προσαρμοσμένη- ενώ το μήκος των δύο crossover δεν θα ξεπερνά τα 4.350 χλστ.

Τέλος, σε μηχανικό επίπεδο, τα δύο SUV των SEAT & Skoda θα φέρουν κινητήρες TSI και TDI «δανεισμένους» από τον όμιλο VW, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου 2λιτρου TDI 184 ίππων που θα συνδυάζεται -προαιρετικά- με σύστημα 4κίνησης.

Πηγή: autotriti.gr