Στις μέρες μας δεν είναι μόνο η custom σκηνή που προσφέρει αναβαθμίσεις σε γνωστά μοντέλα, αλλά ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν εργοστασιακές εκδοχές με 4×4 πολύ καλύτερων επιδόσεων.

Το ίδιο έκανε πρόσφατα και η Jeep σε ένα από τα πλέον σκληροτράχηλα και αξιόπιστα μοντέλα της. Το Wrangler Rubicon 392 Concept έγινε έτσι ακόμα ικανότερο και ανταγωνιστικότερο, τρομάζοντας με τις επιδόσεις του.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, έχει στην καρδιά του έναν 392ci V8 κινητήρα, που έρχεται να αντικαταστήσει τον στάνταρ V6 των 3,6 λίτρων, απόδοσης 285 αλόγων.

Ο νέος και αναβαθμισμένος V8 των 6,4 λίτρων αποδίδει τώρα 450 άλογα και θηριώδη ροπή, αν και οι αλλαγές δεν σταματάνε εδώ. Το Wrangler Rubicon «πειράχτηκε» τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά και απέκτησε ακόμα καλύτερες off-road ικανότητες.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η δερμάτινη ταπετσαρία σε κόκκινο χρώμα.

Η τελευταία φορά που κάποιο Jeep απέκτησε V8 κινητήρα ήταν το 1981 (Jeep CJ). Ο λόγος που το ξανάκανε η Jeep ίσως δεν ήταν απλώς πειραματισμός…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.