Η φυσιογνωμία της επόμενης γενιάς του Opel Mokka διαθέτει μερικά άκρως ελκυστικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να θυμίζει supermodel κατά την διάρκεια γυρισμάτων στο πλατό. Ανάμεσα σε αυτά και το νέο logo του μοντέλου που είναι εντελώς νέο, όπως και το αυτοκίνητο, με ειδικά σχεδιασμένη γραμματοσειρά, που αποτυπώνει τη λέξη «Mokka» με τεχνική, ρέουσα, ζωηρή μορφή. Ένα όνομα και ένα έμβλημα στο επίκεντρο μιας νέας γενιάς οχημάτων. Το ίδιο ισχύει και για το ίδιο το Mokka, το πρώτο μοντέλο της Opel που το όνομά του φιγουράρει στο κέντρο της πίσω πόρτας, κάτω από το λογότυπο με το σήμα του κεραυνού της μάρκας. Είναι ευανάγνωστο σε όλους, χωρίς ενοχλητικά πρόσθετα στοιχεία όπως ονομασίες εκδόσεων ή συντομογραφίες κυβισμού, καθώς αναγράφεται μόνον η λέξη «Mokka» – ή «Mokka» με πεζό «e» στην περίπτωση της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης με μπαταρία.

Η επόμενη γενιά Opel Mokka υιοθετεί εντελώς νέα σχεδίαση και οι παραδόσεις στους πρώτους πελάτες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Η νέα γενιά αποκαλύπτει για πρώτη φορά το νέο πρότυπο για την εμπρός και πίσω όψη των μελλοντικών μοντέλων Opel. Στο λογότυπο – πυξίδα, δύο άξονες τέμνονται με το σήμα του κεραυνού της Opel στη μέση. Το ιστορικό λογότυπο της μάρκας γίνεται κυρίαρχο στοιχείο περισσότερο από ποτέ. Η πιο έντονη και σαφής πτυχή στο καπό, που συνεχίζεται και κάτω από τον «κεραυνό», ορίζει τον κάθετο άξονα. Το χαρακτηριστικό γραφικό σχήματος φτερού των φώτων ημέρας, που θα διαθέτουν επίσης τα μελλοντικά μοντέλα Opel, συμβολίζουν τον οριζόντιο άξονα. Το θέμα επαναλαμβάνεται στην πίσω όψη, που φιλοξενεί την πυξίδα της Opel στην πιο καθαρόαιμη μορφή της. Ο κεραυνός στη μέση, σε συνδυασμό με το κεντρικά τοποθετημένο έμβλημα του μοντέλου συνδέει την οριζόντια γραμμή των πίσω φώτων σχήματος φτερού με τον κάθετο άξονα που εκτείνεται από την κεραία οροφής μέχρι την τονισμένη πτυχή στον προφυλακτήρα.

Νίκος Τσάδαρης