Το κλασικό διαμάντι που όλοι ποθούν και κανείς δεν μπορούσε μέχρι πρόσφατα να έχει διατίθεται πλέον προς πώληση και τα νέα είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστικά.

Όλοι εξάλλου λαχταρούν τη ζωή του υπερπράκτορα 007 και η Aston Martin DB5 είναι ένα καλό πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση!

Ορίστε λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία: η DuPont Registry πουλά την DB5 που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα του «Thunderball», μαζί με όλα τα τεχνολογικά καλούδια του Μποντ.

Ναι, καλά καταλάβατε, μιλάμε για τα εξαρτήματα που ξεσκίζουν λάστιχα, τα πυροβόλα, τις πολλαπλές πινακίδες κυκλοφορίας, το αλεξίσφαιρο παρμπρίζ, το ενσωματωμένο ραντάρ, τους εκτοξευτήρες καπνού και όλα τα γκατζετάκια που της έφτιαξε ο Q!

Η περίφημη τζεϊμσμποντική DB5, που εμφανίστηκε στα φιλμ «Goldfinger», «Thunderball», «GoldenEye», «Tomorrow Never Dies», «Casino Royale» και «Skyfall», δεν ήταν ένα μοντέλο αλλά τέσσερα. Δύο κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες του «Goldfinger», το ένα ωστόσο κλάπηκε από τον νέο του ιδιοκτήτη στη Φλόριντα το 1997.

Η άλλη Aston Martin του «Goldfinger» πουλήθηκε από την RM Auction το 2010 έναντι 3 εκατ. ευρώ, ενώ οι άλλες δύο DB5 χρησιμοποιήθηκαν από τη σειρά ταινιών για την προώθηση των φιλμ, χωρίς να έχουν εμφανιστεί ποτέ στην οθόνη. Μία εξ αυτών, η Aston Martin DB5 του 1964, φιλοξενείται στο Louwman Museum της Χάγης.

Το απολύτως τελευταίο λοιπόν μοντέλο, η James Bond DB5 του 1965, πωλείται πλέον «φουλ έξτρα» για 3,5 εκατ. ευρώ (4,7 εκατ. δολάρια), ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό δηλαδή!

Μιλάμε βέβαια για το θρυλικό αυτοκίνητο του 007 και τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν το μεγαλείο του…