Κορονοϊός: Ασφαλιστικές επιστρέφουν τα ασφάλιστρα σε πελάτες τους

Περιορισμένη κυκλοφορία, περιορισμένα ατυχήματα, περιορισμένος κίνδυνος


AUTO
9:16
08/04/2020
Κορονοϊός: Ασφαλιστικές επιστρέφουν τα ασφάλιστρα σε πελάτες τους
3
loading

Πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα επέστρεψε σε πελάτες της μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, η Allstate Corp. Και αυτό γιατί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πολλοί Αμερικανοί οδηγούν λιγότερο, διανύουν πολύ λιγότερα χιλιόμετρα, καθώς μένουν σπίτι για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ τα χιλιόμετρα που διανύει ένας μέσος Αμερικανός μειώθηκαν μεταξύ 35% και 50%.

Ωστόσο, αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος, αφού η μειωμένη κυκλοφορία αυξάνει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου εντός πόλεων, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρότερα και θανατηφόρα ατυχήματα.

Οι περισσότεροι πελάτες της αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβουν επιστροφή 15% του μηνιαίου ασφαλίστρου τους τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Από την άλλη, η κρατική Farm and Progressive Insurance Corp, μεταξύ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων των ΗΠΑ, εξετάζει και αυτή ανάλογη απόφαση για πιθανή έκπτωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων.

Η έκπτωση που θα υπάρξει από τις ασφαλιστικές ουσιαστικά είναι μια πράξη ανταπόδοσης, αφού λιγότερη κυκλοφορία αυτοκινήτων, σημαίνει λιγότερα ατυχήματα, άρα λιγότερα ποσά για αποζημιώσεις, καθώς έχει μειωθεί ο «ασφαλιστικός κίνδυνος» των ασφαλιστικών εταιρειών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ρέκτης

  Σωστός ο φίλος Βιολάκης αλλά εδώ είναι Ελλάδα...

 2. avatar Γιαννης Βιολακης

  Αφορμής δωθήσης. Μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικησουμε η ασφάλιση να είναι προσωπική να ασφαλίζεται πρόσωπο και δίπλωμα με την έκδοση του ,γιατί κανείς δεν μπορεί να οδηγεί ταυτόχρονα ,το μηχανάκι , το αυτοκίνητο του και το επαγγελματικο της δουλειάς . Ναί με διαβαθμίσεις , μια πάγια χρέωση μήνα ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείς , δηλώνεις με sms στην ασφαλιστική σου εταιρεία για την πρόθεση χρησιμοποίησης για την ανάλογη χρέωση . Σε κάποιες χώρες ισχύει κάτι ανάλογο για πινακίδες αυτοκινήτων και τέλη .

  1. avatar jbr

   Τι εινα αυτα που λες ,,, πιπερι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει