Η Novitec ξέρει πώς να παίρνει τα πιο πολυτελή και γρήγορα οχήματα του πλανήτη και να τα μεταμορφώνει με τρόπους που αφήνουν άφωνους ακόμα και τους κατασκευαστές.

Μόνο που κάποιες φορές, σαν παιχνίδι λες, ακολουθεί και πιο μετριοπαθή μονοπάτια, δείχνοντας πως μπορεί να διαφοροποιηθεί από τον υπερβολικό και εξεζητημένο εαυτό της.

Κι αυτό ακριβώς έκανε με το πακέτο μετατροπής Esteso για τη Maserati Levante, είπε να κρατήσει μικρότερο καλάθι αυτή τη φορά.

Όχι βέβαια ότι το widebody kit στερείται οπτικής μαγείας. Κάθε άλλο. Οι σπορ πινελιές είναι ευδιάκριτες, χαρίζοντας μια νέα εποχή πολυτέλειας στο τουλάχιστον ιδιαίτερο SUV.

Η Novitec παρέμεινε όμως Novitec σε όσα έκανε κάτω από το καπό. Κατάφερε βλέπετε να φτάσει τον V8 των 3,8 λίτρων της Ferrari που φορά η Levante στα 624 άλογα και τα 820 Nm ροπής, δείχνοντας τι είναι ικανή να κάνει. Οι 590 εργοστασιακοί ίπποι ήταν λίγοι για τη Novitec.

Ως αποτέλεσμα των μετατροπών και του γυμνού ανθρακονήματος του νέου bodykit, το SUV επιταχύνει πλέον από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, κατορθώνοντας να πιάσει τελικές ταχύτητες της τάξης των 309 χλμ/ώρα.

Με χαρακτηριστική άνεση πλέον.