Εάν ετοιμάζεσαι για roadtrip στο εξωτερικό ετοιμάσου να μάθεις πως θα το κάνεις σωστά.

To roadtrip στο εξωτερικό, όσο όμορφο και περιπετειώδες και αν ακούγεται, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να το σχεδιάσεις σωστά και να έχεις φροντίσει κάποια πράγματα πριν το ξεκινήσεις.

Δες τα βασικά tips για να κάνεις ένα roadtrip στο εξωτερικό με ασφάλεια:

1. Βγάλε πράσινη κάρτα

Εάν σχεδιάζεις roadtrip στο εξωτερικό με το αυτοκίνητο σου, αυτό που χρειάζεσαι είναι να εκδόσεις μία πράσινη κάρτα. Πρόκειται για ένα έγγραφο που σου έγκειται πως έχεις κάλυψη αστικής ευθύνης όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις κάποιες βδομάδες πριν το roadtrip στο εξωτερικό με την ασφαλιστική σου, ώστε να σου πουν ακριβώς τι χρειάζεσαι και πόσο χρόνο θα πάρει για να την εκδώσουν.

2. Πάρε ενοικιαζόμενο με καλή ασφάλεια

Τώρα αν έχεις σκοπό το roadtrip στο εξωτερικό να ξεκινήσει από μία χώρα που θα φτάσεις με αεροπλάνο, τότε φρόντισε να βρεις ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση και με ασφάλεια που σε καλύπτει σε κάθε περίπτωση. Είναι καλύτερο να πληρώσεις κάτι παραπάνω και να είσαι σίγουρος πως το roadtrip στο εξωτερικό θα παραμείνει μέσα στο budget σου, παρά να ριψοκινδυνέψεις και να βρεθείς με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που έβγαλε μία πανάκριβη βλάβη και να πρέπει να την πληρώσεις εσύ.

3. Σχεδίασε τη διαδρομή σου

Πριν ξεκινήσεις το roadtrip στο εξωτερικό φρόντισε να έχεις σχεδιάσει στο GPS την διαδρομή που θα ακολουθήσεις. Ενημερώσου για τον καιρό, την κατάσταση του δρόμου, τους κινδύνους που κρύβει η περιοχή και προσπάθησε να μην βγεις εκτός πορείας. Ειδικά εάν είσαι σε μία άγνωστη περιοχή κοντά στη φύση, απέφυγε τους χωματόδρομους.

4. Βρες τα σημεία ανεφοδιασμού

Κατά τον σχεδιασμό της διαδρομής βρες όλα τα σημεία ανεφοδιασμού ώστε να είσαι σίγουρος πως δεν θα ξεμείνεις από καύσιμα κατά το roadtrip στο εξωτερικό.

5. Ενημερώσου για τη νομοθεσία

Πριν το roadtrip στο εξωτερικό φρόντισε να έχεις ενημερωθεί για την ισχύουσα νομοθεσία και τον τοπικό ΚΟΚ. Δεν θα ήθελες να βρεθείς με κλήση ανά χείρας στο roadtrip στο εξωτερικό που κάνεις. Επιπλέον σεβάσου τα όρια ταχύτητας και προσπάθησε να είσαι προσεκτικός οδηγός, καθώς δεν γνωρίζεις την τοπική οδηγική κουλτούρα.