Σε συνέχεια των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την φορολόγηση των εταιρικών χρηστών, το νέο Mitsubishi Outlander PHEV, με εκπομπές CO2 μόλις 46g/km, είναι το μοναδικό τετρακίνητο SUV μεγάλης κατηγορίας της ελληνικής αγοράς που πληροί τις προϋποθέσεις μηδενικού φόρου για τους εταιρικούς χρήστες βάσει των παρακάτω στοιχείων που απορρέουν από το σχετικό ΦΕΚ:

  • Μηδενικός εταιρικός φόρος για οχήματα των οποίων οι εκπομπές καυσαερίων είναι 0 εώς 50 g CO2/Km και με Λιανική Τιμή Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ.
  • Tα μισθώματα για τα επιβατικά ως 50 γρ/χλμ, με ΛΤΠΦ ως € 40.000, προσαυξάνονται ως έξοδα για το μισθωτή κατά +30% (=υπεραπόσβεση).
  • Τα πάγια αυτοκίνητα με εκπομπές καυσαερίων 1 εώς 50 γρ/χλμ αποσβένονται ανεξαρτήτως αξίας ΛΤΠΦ με 20% ετησίως.

Το Outlander PHEV είναι το SUV που προσφέρει την κορυφαία τετρακίνηση της κατηγορίας και το εξελιγμένο υβριδικό σύνολο Twin Motor της Mitsubishi το οποίο μπορεί να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 57χλμ.

Το Outlander PHEV αποτελεί την τεχνολογική ναυαρχίδα της Ιαπωνικής μάρκας και είναι Ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία του αδιαλείπτως τα τελευταία πέντε χρόνια. Βασισμένο στις αρχές λειτουργίας ενός ηλεκτρικού οχήματος, υιοθετεί μία μοναδική αρχιτεκτονική με εμπρός ηλεκτροκινητήρα και πίσω ηλεκτροκινητήρα, χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων, συνδυασμός που προσφέρει ενεργειακή απόδοση και απόλυτα ομαλή λειτουργία.

Το 2019 Outlander PHEV διαθέτει επίσης καινοτόμο σύστημα κίνησης και μηχανικές βελτιώσεις, όπως ο νέος βενζινοκινητήρας 2.4 λίτρων, ενώ έχει βελτιωθεί επίσης η χωρητικότητα (15%) και η ισχύς της μπαταρίας (10%), αλλά και η ισχύς του πίσω ηλεκτροκινητήρα (17%).

Τέλος, προσφέρει αναβαθμισμένη δυναμική συμπεριφορά, ενώ τα προφίλ οδήγησης περιλαμβάνουν επιπλέον τα Sport Mode και Snow Mode.

Νίκος Τσάδαρης