Το αυθεντικό Nissan Fairlady Z παραμένει ένα εμβληματικό design στην ιστορία της αυτοκίνησης, ένα κουπέ που γνώρισε τρελή επιτυχία σε Ιαπωνία και Αμερική ήδη από την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του, το 1969.

Το αγάπησαν από την αρχή οι αγωνιστικές ομάδες και η Nissan αναγνώρισε την ανάγκη για ένα μοντέλο με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην πίστα.

Κι έτσι γεννήθηκε το 1970 το Fairlady Z432R, που φορούσε τώρα τον μεγαλύτερο 2λιτρο κινητήρα των 160 αλόγων ενός άλλου θρύλου, του Skyline GT-R, και συνδύαζε τα καλύτερα χαρακτηριστικά των καθαρόαιμων δαιμόνων της Nissan.

Η οποία κατάφερε να αφαιρέσει πάνω από 100 κιλά από το τελικό βάρος, αντικαθιστώντας ακόμα και τα τζάμια με ένα πανάλαφρο κράμα ακρυλικού.

Κανείς δεν ξέρει πόσες ακριβώς μονάδες του Z432R βγήκαν από το εργοστάσιο, οι εκτιμήσεις μιλούν πάντως για 30-50 κομμάτια, κάτι που το μετατρέπει σε άγιο δισκοπότηρο των συλλεκτών.

Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο, ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα που έχουμε δει ποτέ και βγαίνει σε δημοπρασία στις αρχές του 2020 στο Τόκιο, αναμένεται να πιάσει από 600.000-700.000 ευρώ.

Αυτό εκτιμά ο οίκος BH Auction, μια τιμή που ξεπερνιέται συνήθως τη μέρα της δημοπρασίας…