Όσοι τυχεροί παρακολουθήσουν το φετινό Φεστιβάλ της Nismo στο Fuji Speedway, στις 8 Δεκεμβρίου, θα γνωρίσουν θρυλικά αυτοκίνητα και οδηγούς της Nissan, από την ένδοξη ιστορία της στο παγκόσμιο στερέωμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην 50ή επέτειο των θρυλικών μοντέλων GT-R και Z. Για τον λόγο αυτό, το GT-R θα «αντιπροσωπευθεί» στο φετινό φεστιβάλ από το KPGC10 «Hakosuka» Skyline 2000 GT-R, που κέρδισε το 1969 το JAF GP (Japan Automobile Federation Grand Prix), το  θρυλικό Group Α BNR32 Skyline GT-R, αλλά και από τα αγωνιστικά 2019 Super GT GT-R.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα αναδειχθεί και το Fairlady Z, με πολλά αντιπροσωπευτικά αυτοκίνητα που εκτείνονται από τα κανονικών εκδόσεων οχήματα, μέχρι τα πλήρως εξοπλισμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που αντιπροσωπεύουν την πλούσια ιστορία της Nismo.

Φυσικά, από το φεστιβάλ δεν θα λείπουν και τα τρέχοντα μοντέλα της μάρκας και της Nismo, που ενσωματώνουν την προσέγγιση της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κινούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται τα αυτοκίνητα στην κοινωνία. Περίοπτη θέση θα έχουν τα αμιγώς ηλεκτρικά αγωνιστικά Formula E και Leaf Nismo RC, αμφότερα «ντυμένα» με τη νέα εμφάνιση που είναι εμπνευσμένη από το κιμονό.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια συναρπαστική εμπειρία «time attack» με ειδικά διαμορφωμένα GT-R και να περιηγηθούν σε έναν χώρο στάθμευσης περιζήτητων μοντέλων, αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες που έφεραν το βραβευμένο GT-R ή Z τους, προκειμένου να μοιραστούν το πάθος τους με τους υπόλοιπους φίλους της μάρκας

Εκτός από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, θα διεξαχθούν συζητήσεις, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς αναμνηστικών αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν σε αγώνες, σε περιορισμένη έκδοση, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη και για χώρους που θα απευθύνονται σε  οικογένειες.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.