Η Kia Ελλάς συμμετέχει στην Έκθεση Αυτοκίνηση 2019 την ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της, σε ένα περίπτερο μεγαλύτερο από άλλες χρονιές.

Συγκεκριμένα η Κορεάτικη μάρκα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το Kia XCeed το οποίο αποτελεί μια σπορ εναλλακτική πρόταση σε σχέση με τα μεγαλύτερα παραδοσιακά SUV και συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback.

Είναι ένα από τα πιο high teck μοντέλα της κατηγορίας και διατίθεται αποκλειστικά με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, ενώ θα ακολουθήσει μια plug-in υβριδική έκδοση αργότερα.

Το νέο ηλεκτρικό crossover e-Niro εμπνέει με την σχεδίασή του και είναι ευέλικτο και μοντέρνο, ενώ συνδυάζει την οδηγική απόλαυση με αισθητική και πρακτικότητα. Σχεδιασμένο στα κέντρα σχεδιασμού της Kia στην California των ΗΠΑ και Namyang της Κορέας, το Niro EV ενσωματώνει την πρακτικότητα ενός compact SUV, σε ένα κομψό, αεροδυναμικό αμάξωμα.
Το Niro EV εφοδιάζεται με τη νέα γενιά ηλεκτρικών κινητήρων της μάρκας, χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία παραγωγής εξελιγμένη ειδικά για τα ηλεκτρικά Kia. Εξοπλισμένο με ένα πακέτο μπαταριών πολυμερούς λιθίου υψηλής χωρητικότητας 64 kWh, το νέο Niro EV θα έχει αυτονομία 452 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το νέο Kia e-Soul ξεχωρίζει από την εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση και είναι ισχυρότερο, ταχύτερο και πιο αποδοτικό με μπαταρίες κατά 25% μεγαλύτερες σε ενεργειακή πυκνότητα, προσφέροντας έως 452 χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης με μία μόνο φόρτιση, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία των ξεχωριστών urban crossover. Θα πωλείται αποκλειστικά σε δύο εκδόσεις μπαταριών (39,2 kWh, 64 kWh) προσφέροντας μια εναλλακτική με χαμηλότερο κόστος. Η βασική έκδοση των 39,2 kWh συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με ροπή 365 Nm και προσφερόμενη αυτονομία με μία φόρτιση έως 277 χιλιόμετρα. Η ενεργειακή απόδοση των 145 Wh/ χλμ. (συνδυασμένη WLTP) είναι 30% καλύτερη από το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις ηλεκτρικό στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η μεγαλύτερη έκδοση των 64 kWh συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων και προσφέρει έως 452 χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης σε κύκλο WLTP.

Με την ώθηση και των 395 Nm και με 84% επιπλέον ισχύ από το προηγούμενο μοντέλο, το νέο e-Soul επιταχύνει σε μόλις 7,6 δευτερόλεπτα από στάση για τα πρώτα 100 χλμ,/ώρα, ενώ και οι δύο εκδόσεις του έχουν την δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας τους από το 20% στο 80% σε περίπου 42 λεπτά της ώρας χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή 100 kW DC.

Δυναμική θα είναι και η εμφάνιση των υπόλοιπων μοντέλων της μάρκας όπως: το δημοφιλές μίνι Picanto GT- Line, το Picanto X-Line το οποίο διαφοροποιείται τόσο σε εμφάνιση όσο και σε οδική συμπεριφορά χάρη στη νέα SUV ανάρτησή του, το ολοκαίνουργο Ceed, το εντυπωσιακό Proceed, το Stonic, το κόμπακτ Crossover με στιλ SUV και το εντελώς νέο Sportage 48V Hybrid.

Νίκος Τσάδαρης