Το νέο Nissan Note, θα φέρει πάνω του πλήθος βοηθημάτων όπως προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, προειδοποίηση για όχημα στην τυφλή γωνία του καθρέπτη κ.α. τα οποία αυξάνουν την παθητική και ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Για να μειωθεί όμως περαιτέρω το κόστος κατασκευής, οι μηχανικοί βασίζουν όλες τις λειτουργίες ασφαλείας μόνο στην κάμερα οπισθοπορείας, κάτι που μειώνει κατά πολύ το κόστος μιας και δεν απαιτούνται επιπλέον εξαρτήματα.

Όταν όμως ένα μεγάλο ποσοστό για την ασφάλεια του αυτοκινήτου και των επιβαινόντων βασίζεται πάνω σε μία κάμερα, επιβάλλεται η τελευταία να δουλεύει απρόσκοπτα χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της από σκόνη και λάσπη.

Για το λόγο αυτό οι μηχανικοί κατασκεύασαν ένα έξυπνο σύστημα αυτό-καθαρισμού της κάμερας, για το οποίο δεν απαιτείται καμία παρέμβαση από τον οδηγό.

Έτσι η κάμερα διατηρείται καθαρή από λάσπη, σκόνη ή νερά, χάρη στο σύστημα προηγμένων αλγορίθμων επεξεργασίας, οι οποίοι αναλύουν τα pixels της κάμερας και καθορίζουν την καθαρότητά της.

Επιπλέον, δεδομένα λαμβάνονται κι από το σύστημα των υαλοκαθαριστήρων (αν δουλεύουν δηλαδή) όπου και καθορίζονται οι συνθήκες οδήγησης που επικρατούν.

Το σύστημα αυτοκαθαρισμού ρίχνει μικρές ποσότητες νερού (το οποίο αντλείται από το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων) όταν απαιτείται, οι οποίες απομακρύνονται με την βοήθεια πεπιεσμένου αέρα, ο οποίος διοχετεύεται από ένα σημείο που εδρεύει στο κάτω μέρος του Note.

Δείτε στο βίντεο τον τρόπο λειτουργίας της νέας κάμερας…

Πηγή: autotriti.gr