Η Jaguar ανακοίνωσε τα δεδομένα για τη νέα XF, η οποία θα λανσαριστεί μέσα στο 2014 κι έχει ελάχιστες αισθητικές διαφοροποιήσεις, αλλά χρησιμοποιεί έναν οικονομικό και πλέον πιο «οικολογικό» 2,2 λτ. κινητήρα πετρελαίου.

Η νέα XF έρχεται με μικρές αλλαγές και βελτιώσεις, για να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, από ότι φαίνεται, η νέα XF έχει μικρές αισθητικές παρεμβάσεις στα τελειώματα του αμαξώματος και μια δίχρωμη βαφή, που τονίζει τις λεπτομέρειες.

Η πιο ουσιαστική αλλαγή, είναι ο 2,2 λτ. πετρελαιοκινητήρας, με τον οποίο θα εφοδιάζεται η XF, 163 ίππων και 400 Nm ροπής. Ο ECO2 κινητήρας, όπως ονομάζεται επίσημα, θα έχει μέση κατανάλωση πλέον 4,9 λτ/100 χλμ. και 129 γρ/χλμ. εκπομπές ρύπων, αφού θα συνδυάζεται με το σύστημα Start&Stop σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. Επιπροσθέτως, η απόδοση του εν λόγω κινητήρα απαιτεί 9,8 δλ. για τα 0-100 χλμ/ώρα, με τελική τα 209 χλμ./ώρα.

Τέλος, μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το σύγχρονο σύστημα πλοήγησης, το οποίο περιλαμβάνει μια προσαρμοσμένη αλλά πληρέστατη χαρτογράφηση, μαζί με το πρόγραμμα iGO primo, για τη διευκόλυνση του οδηγού.

Πηγή: autotriti.gr