Ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε εύκολα στη Ρωσία, με 2ο τον Βάλτερι Μπότας και 3ο τον Σαρλ Λεκλέρ! Ο Φέτελ εγκατέλειψε και η εγκατάλειψή του άλλαξε όλο το αποτέλεσμα.

Σε έναν ενδιαφέροντα αγώνα στο Σότσι, ο Φέτελ ήταν ο πρωταγωνιστής, τόσο με την άρνησή του να αφήσει τον Λεκλέρ να περάσει στους πρώτους γύρους, μετά την στρατηγική που ακολούθησαν στην εκκίνηση, (Είχαν συμφωνήσει να αφήσει ο Λεκλέρ, τον Φέτελ να κάνει slip steaming ώστε να περάσει τον Χάμιλτον) όσο και στη συνέχεια εξ αιτίας της κατάρρευσης της μονάδας MGU-H και της αναγκαστικής εγκατάλειψης του με αποτέλεσμα να μπει καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και να προλάβουν οι δύο Mercedes να κάνουν πιτ στοπ και να αλλάξουν ελαστικά.

Με την εκκίνηση ο Φέτελ πέρασε πρώτος στην πρώτη στροφή και έμεινε εκεί παρά τα παράπονα του Λεκλέρ πως έπρεπε να τον αφήσει να περάσει. Ο Φέτελ έφτιαξε απόσταση ασφαλείας που ήταν δύσκολη να καλυφθεί από τον Λεκλέρ (δίχως να φθείρει τα ελαστικά του). Όταν ο Φέτελ μπήκε για ελαστικά τον ακολούθησε και ο Λεκλέρ και μάλιστα ο Μονεγάσκος κατάφερε να μείνει εμπρός από τον Γερμανό, όταν… χτύπησε η καταστροφή.

Η μονάδα MGU-H του Φέτελ παρέδωσε το πνεύμα και σε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας οι Mercedes άλλαξαν ελαστικά και τέθηκαν στις 2 πρώτες θέσεις που τις κράτησαν μέχρι το τέλος του αγώνα. Game over.

Είναι αλήθεια πως για άλλον έναν αγώνα ο Χάμιλτον στάθηκε τυχερός, ο Μπότας κράτησε τον Λεκλέρ πίσω του και ο Μονεγάσκος συνέχισε στον ασύρματο να παραπονιέται για τις επιλογές στρατηγικής της ομάδας (μάλλον δικαιολογημένα).

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

Πηγή: gazzetta.gr