Παγκόσμιο ρεκόρ της Ford, που έβαλε 1.326 Mustang στη… σειρά 

Ατραξιόν της εκδήλωσης ήταν η πτήση του μαχητικού αεροσκάφους που χάρισε το όνομά του στο σπορ μοντέλο


AUTO
11:20
13/09/2019
Παγκόσμιο ρεκόρ της Ford, που έβαλε 1.326 Mustang στη… σειρά 
loading

Εκπρόσωποι όλων των γενιών (από το 1964, όταν και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το θρυλικό μοντέλο της εταιρείας, μέχρι και σήμερα) συγκεντρώθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground της Ford, καταγράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παρέλαση με οχήματα Mustang.

Το προηγούμενο ρεκόρ συνάντησης 960 Mustang καταγράφηκε στην πόλη Τολούκα του Μεξικού στις 3 Δεκεμβρίου του 2017. Φέτος, 1.326 Mustang από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της πίστας δοκιμών της Ford, στο Λόμελ του Βελγίου, αποτίοντας φόρο τιμής στο εμβληματικό της μοντέλο.

Για την καταγραφή του νέου ρεκόρ, το κονβόι των αυτοκινήτων κινήθηκε απρόσκοπτα διατηρώντας μια απόσταση ανά όχημα όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων, ενώ στη συνεχεία οχήματα και οδηγοί συμμετείχαν σε μία ειδική «χορογραφία» για να γιορτάσουν την 55η επέτειο της θρυλικής Mustang.

Ατραξιόν της εκδήλωσης ήταν η πτήση πάνω από τις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground, του μαχητικού αεροσκάφους P51 Mustang, που χάρισε το όνομά του στο σπορ μοντέλο της Ford.

Τι είναι το Lommel Proving Ground

Στο Lommel Proving Ground η Ford αναπτύσσει και βελτιώνει τόσο τις τεχνολογίες, όσο και τις οδηγικές επιδόσεις των οχημάτων της στην Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν μία επιφάνεια 3,22 τετραγωνικά χιλιόμετρα, περιλαμβάνοντας πίστες δοκιμών συνολικού μήκους 80 χλμ, από τις οποίες κάποιες είναι σχεδιασμένες για να προσομοιώνουν δημόσιους δρόμους, ενώ άλλες έχουν διαφορετικής ποιότητας οδοστρώματα που δίνουν τη δυνατότητα στους μηχανικούς να αξιολογούν τα χαρακτηριστικά χειρισμού του οχήματος, το απόδοσή του στο φρενάρισμα, το κράτημά του στις στροφές και τα επίπεδα άνεσης που παρέχει.

Πάνω από 100 εργαζόμενοι του Lommel Proving Ground υποστήριξαν εθελοντικά την όλη εκδήλωση, αλλά και την προσπάθεια της Ford να καταρρίψει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει