Η Lamborghini είναι παγκοσμίως γνωστή για τα χειροποίητα supercars της που αψηφούν τους ίδιους τους φυσικούς νόμους.

Μόνο που πίσω στη δεκαετία του 1970 θέλησε να δοκιμαστεί και σε κάτι άλλο, κάτι άγνωστο για την ίδια: τα εκτός δρόμου και στρατιωτικού τύπου οχήματα!

Η Lambo απέδωσε δύο τέτοια αιμοβόρα τζιπ, τα Cheetah και LM001, που είχαν αμφότερα τη μηχανή πίσω και μια μηχανική V8 καρδιά από την Αμερική.

Το μόνο πρόβλημα; Πως δεν ήταν καθόλου καλά! «Ακατάλληλα για εκτός δρόμου χρήση» τα είχε χαρακτηρίσει ο στρατός των ΗΠΑ και η Lamborghini πείσμωσε.

Κι έτσι το 1986 έκανε αυτό που ήξερε καλά για τη νέα απόπειρα της Lamborghini Militaria, το LM002: μετέφερε τη μηχανή εμπρός και δανείστηκε τον κτηνώδη V12 της Countach, γεμίζοντας το εσωτερικό με δέρμα ανώτερης ποιότητας και άγνωστη στον χώρο του off-road πολυτέλεια.

Στα επόμενα 7 χρόνια, η Lambo απέδωσε όχι περισσότερα από 328 κομμάτια του LM002, γεγονός που μετατρέπει σήμερα το τζιπ σε ένα από τα άγια δισκοπότηρα των συλλεκτών. Ήταν εξάλλου τόσο καλό που το αποκάλεσαν «Rambo-Lambo»!

Κάθε φορά που εμφανίζεται μάλιστα ένα σε κάποιο οίκο δημοπρασιών, όπως έγινε πρόσφατα με ένα LM002 του 1990, ο κόσμος της αυτοκίνησης βουίζει σαν μελίσσι.

Άψογα συντηρημένο και σε άριστη κατάσταση, με όλα του τα πιστοποιητικά, το πολυτελές τζιπ μιας άλλης εποχής βγαίνει σε δημοπρασία στα τέλη Οκτωβρίου από τον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου.

Και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα πιάσει πολλά…