Καθαρισμός σαλονιού με υγρή αμμωνία

Συμβουλές για καθαριότητα και οικονομία


AUTO
8:50
09/05/2013
Καθαρισμός σαλονιού με υγρή αμμωνία
1
loading

Λεκέδες από καφέδες και άλλες αιτίες μπορεί να δημιουργήσουν πολύ άσχημη εικόνα στα υφασμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου μας.

Για ιδανικό καθάρισμα φυσικά μπορούμε να επισκεφθούμε ένα ειδικευμένο κατάστημα καθαρισμού σαλονιού. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγρή αμμωνία με νερό και τα αποτελέσματα θα είναι αξιοθαύμαστα. Φυσικά θα χρειαστούμε ένα πανάκι και μια βούρτσα αν ο λεκές επιμένει.

Kαν το μόνος σου - Κέρδος ακόμα και 50 ευρώ
Τα καταστήματα που καθαρίζουν ταπετσαρίες αυτοκινήτου κάνουν πολύ καλή δουλειά αλλά ανάλογα με τους λεκέδες, μπορεί η διαδικασία να μας κοστίσει ακόμα και πάνω από 50 ευρώ. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε να προμηθευτούμε υγρή αμμωνία από ένα φαρμακείο με κόστος περίπου 5 ευρώ. Την αναμειγνύουμε με νερό, σε αναλογία περίπου 1 προς 3 και με μια βούρτσα καθαρίζουμε το ύφασμα.

1. Αφού έχετε δημιουργήσει τη σωστή αναλογία αμμωνίας και νερού, καθαρίστε τον λεκέ με ένα πανάκι, χωρίς να ασκείτε πολύ πίεση στο ύφασμα.

2. Στην περίπτωση που ο λεκές επιμένει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μαλακή βούρτσα για να τρίψουμε το σημείο. Και πάλι όμως δεν πρέπει να ασκήσουμε πολύ πίεση γιατί υπάρχει περίπτωση να φθαρεί το ύφασμα αλλά και το χρώμα του.

Πηγή: Autotriti.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΑΚΗΣ

    Ενας άλλος τρόπος να πλύνετε αποτελεσματικά την ταπετσαρία είναι απορρυπαντικό για τα πιάτα, αρκετά αραιωμένο με νερό και ένα σφουγγάρι με τα οποία θα φτιάξετε παχειά σαπουνάδα "στεγνή" να μην στάζει δηλαδή. Τρίβετε κυκλικά και αφήνετε να στεγνώσει. Εάν χρειαστεί επαναλάβετε. Επίσης ξεχάστε τα προιόντα αυτοκινήτου για το γυάλισμα και την διατήρηση των πλαστικών του ταμπλώ. Οχι μόνον δεν κάνουν τίποτα αλλα με την "βοήθεια" του ήλιου δημιουργούν σκασίματα στο πλαστικό. Αντι αυτών χρησιμοποιήστε απλή βαζελίνη. Εχει λίπος και εισχωρεί στους πόρους του πλαστικού διατηρώντας το πάντα μαλακό. ΜΗΝ βάλετε βαζελίνη σε λαστιχένια κομμάτια γιατί τα καίει. Οπως και στα προφυλακτικά....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει