Λεκέδες από καφέδες και άλλες αιτίες μπορεί να δημιουργήσουν πολύ άσχημη εικόνα στα υφασμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου μας.

Για ιδανικό καθάρισμα φυσικά μπορούμε να επισκεφθούμε ένα ειδικευμένο κατάστημα καθαρισμού σαλονιού. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγρή αμμωνία με νερό και τα αποτελέσματα θα είναι αξιοθαύμαστα. Φυσικά θα χρειαστούμε ένα πανάκι και μια βούρτσα αν ο λεκές επιμένει.

Kαν το μόνος σου – Κέρδος ακόμα και 50 ευρώ
Τα καταστήματα που καθαρίζουν ταπετσαρίες αυτοκινήτου κάνουν πολύ καλή δουλειά αλλά ανάλογα με τους λεκέδες, μπορεί η διαδικασία να μας κοστίσει ακόμα και πάνω από 50 ευρώ. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε να προμηθευτούμε υγρή αμμωνία από ένα φαρμακείο με κόστος περίπου 5 ευρώ. Την αναμειγνύουμε με νερό, σε αναλογία περίπου 1 προς 3 και με μια βούρτσα καθαρίζουμε το ύφασμα.

1. Αφού έχετε δημιουργήσει τη σωστή αναλογία αμμωνίας και νερού, καθαρίστε τον λεκέ με ένα πανάκι, χωρίς να ασκείτε πολύ πίεση στο ύφασμα.

2. Στην περίπτωση που ο λεκές επιμένει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μαλακή βούρτσα για να τρίψουμε το σημείο. Και πάλι όμως δεν πρέπει να ασκήσουμε πολύ πίεση γιατί υπάρχει περίπτωση να φθαρεί το ύφασμα αλλά και το χρώμα του.

Πηγή: Autotriti.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.