Σε δύο με τρία χρόνια αναμένεται να δούμε το νέο SUV μοντέλο της Alfa Romeo, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις στελέχους της ιταλικής φίρμας.

Το «σενάριο» που αναφέρει ότι επίκειται είσοδος της Alfa Romeo στην κατηγορία των SUV καλά κρατεί εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, μετά τη συνεργασία της Fiat με την Chrysler, φαίνεται ότι τα σενάρια παίρνουν σάρκα και οστά. Αυτή τη φορά στέλεχος της ιταλικής φίρμας επιβεβαίωσε ότι σε δυο με τρία χρόνια το SUV μοντέλο της Alfa Romeo θα κάνει την εμφάνισή του.

Όπως είναι φυσικό, θα δανείζεται παρά πολλά στοιχεία από το νέο Cherokee, διαθέτοντας παράλληλα μια άκρως κολακευτική σχεδίαση. Όπως και το νέο Cherokee (μαζί με το Dodge Dart), θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Giulietta, με ανεξάρτητες εμπρός και πίσω αναρτήσεις, ενώ παράλληλα θα εξοπλίζεται και με τους τετρακύλινδρους τούρμπο κινητήρες, τους οποίους διαθέτει η Alfa Romeo αυτή τη στιγμή. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται να δούμε το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο εξοπλίζει τη νέα γενιά του Cherokee (με ηλεκτρονική τετρακίνηση).

Σε επίπεδο σχεδίασης, οι ελάχιστες πληροφορίες που είναι γνωστές αναφέρουν, ότι το νέο SUV της Alfa Romeo θα διαθέτει μια αρκετά επιθετική σχεδίαση, διατηρώντας αρκετά συγγενικά στοιχεία με τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας (στις φωτογραφίες βλέπουμε το πρωτότυπο Camal, που είχε δείξει η εταιρεία πριν από αρκετά χρόνια).

Πηγή: autotriti.gr