Ford και GΜ πρόκειται να συνεργαστούν πάνω στην εξέλιξη ενός νέου αυτόματου κιβωτίου 9 ή 10 σχέσεων, το οποίο υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2.

Υπενθυμίζουμε πως οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν πάνω σε ένα 6άρι κιβώτιο που έχει τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα τους. Το γεγονός αυτό, λοιπόν, έδωσε αφενός το έναυσμα να ενώσουν πάλι τις τεχνογνωσίες τους (για χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους), καθώς βέβαια -το σημαντικότερο- και να ελαττώσουν τα συνολικά κόστη.

Τα νέο κιβώτιο εννιά ή δέκα ταχυτήτων, που η κατασκευή του ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα τοποθετείται σε εμπροσθιοκίνητα αλλά και πισωκίνητα οχήματα, είτε επιβατικά, είτε crossovers, είτε SUV, καθώς βέβαια και επαγγελματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις σε συνδυασμό με οικονομία καυσίμου.
Βέβαια, από ότι φαίνεται, η πολλά υποσχόμενη συνεργασία θα προσφέρει χαμηλότερο κόστος και ευκολότερες διαδικασίες παραγωγής και για τους δύο συμβαλλόμενους, όπως φυσικά και μεγαλύτερα κέρδη.

Πηγή: autotriti.gr