Μετά από τις φωτογραφίες-teaser που είχε δημοσιεύσει η Peugeot για το αγωνιστικό 208 Τ16 που θα τρέξει ο Sebastien Loeb στο Pikes Peak, η γαλλική εταιρεία παρουσίασε και τις επίσημες εικόνες του, όπως και ένα άκρως αποκαλυπτικό βίντεο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενε κανείς τόσο μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα, άλλα μάλλον τελικά η Peugeot Sport ήθελε να παραπέμπει στο χαρακτήρα του θρυλικού αγωνιστικού 405 Τ16 του Ari Vatanen.

Ο Sebastien Loeb θα καθίσει στο bucket (που έχει ραμμένο και το όνομά του) του 208 Τ16 και θα τρέξει στις 30 Ιουνίου την θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αγωνιστικού, ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και με αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως τον τεράστιο πίσω διαχύτη και την αεροτομή, δανειζόμενα από το αγωνιστικό 908 του LeMans.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, δεν έχει καμία σχέση με την έκδοση παραγωγής, αφού υπάρχουν μόνο όργανα που βοηθούν τον οδηγό στον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ για την ασφάλεια του οδηγού και συνοδηγού έχει τοποθετηθεί και roll cage.

Αξίζει να σημειωθεί, ο Sebastien Loeb θα βρεθεί στην θρυλική πίστα που είναι μήκους 20 χιλιομέτρων και έχει 156 στροφές.

Πηγή: autotriti.gr