Το διοικητικό συμβούλιο της General Motors, με την ευκαιρία της συνέλευσης στο Rüsselsheim της Γερμανίας, υπογράμμισε τη δέσμευσή του προς στην Opel, η οποία επιβεβαιώθηκε με την έγκριση ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού προγράμματος.

Σύμφωνα με αυτό η GM θα επενδύσει συνολικά 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, για την Opel, μέσω ειδικά σχεδιασμένου επενδυτικού προγράμματος.

«Ως μία παγκόσμια εταιρεία αυτοκινήτων, η GM χρειάζεται ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, σε επίπεδο σχεδίασης, εξέλιξης, παραγωγής και πωλήσεων», δήλωσε ο κ. Dan Akerson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM, σε συνέντευξη Τύπου στο Adam Opel Haus. «Η Opel αποτελεί κλειδί για την επιτυχία μας και απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξη της μητρικής εταιρείας», είπε.

Η GM επέλεξε τη Γερμανία για την προγραμματισμένη τακτική συνέλευση προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι σχετικά με την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο 10ετές σχέδιο DRIVE 2022 και για τις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου. Με την ευκαιρία, είχαν συνομιλίες με οικονομολόγους, συνδικαλιστές και πολιτικούς.

Πηγή: autotriti.gr