Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Volvo, από το φθινόπωρο θα λανσάρει μια νέα γενιά πετρελαιοκινητήρων, με στόχο να προωθήσει ακόμη περισσότερο την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η νέα γενιά κινητήρων, η οποία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο κινητήρων της Volvo στο Σκέβντε της Σουηδίας, με την ονομασία Volvo Engine Architecture – VEA, φέρει και τεχνολογία common rail, η οποία μειώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση, διατηρώντας όμως σε υψηλά επίπεδα τις επιδόσεις.

Το σύστημα άμεσου ψεκασμού των νέων πετρελαιοκινητήρων της Volvo ελέγχει με ξεχωριστό αισθητήρα την πίεση καυσίμου σε κάθε μπεκ, αντί της παραδοσιακής μεθόδου του ενός αισθητήρα για το σύνολο των μπεκ.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα να αυξομειώνεται ο ψεκασμός καυσίμου σε κάθε έναν από τους 4 κυλίνδρους ανεξάρτητα, με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία του.

Στην i-ART τεχνολογία, κάθε μπεκ διαθέτει στην κορυφή του ένα μικρό ηλεκτρονικό υπολογιστή που καταγράφει την πίεση του ψεκαζόμενου καυσίμου.

Με χρήση αυτής της πληροφορίας, το σύστημα i-ART εξασφαλίζει ότι η ιδανική ποσότητα καυσίμου ψεκάζεται σε κάθε κύλινδρο ανά κύκλο καύσης.

Ο συνδυασμός της i-ART τεχνολογίας με την υψηλότερη πίεση (2.500 Bar) στην οποία θα ψεκάζεται το καύσιμο, προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία, σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων ενώ συμβάλλει και στην αύξηση της ιπποδύναμης.

Πηγή: autotriti.gr