Η Ford σχεδιάζει περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2020

Έπαυσε την παραγωγή σε τρεις μονάδες στη Ρωσία και κλείνει τα εργοστάσια σε Γαλλία και Ουαλία


AUTO
19:33
27/06/2019
Η Ford σχεδιάζει περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2020
2
loading

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επιστρέψει στην κερδοφορία, η Ford ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη έως το 2020 .

Η πρόκληση του να επενδύσουν σε ηλεκτρικά, υβριδικά και αυτόνομα οχήματα παράλληλα με την αναδιάρθρωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, προκειμένου να πληρούν τους νέους κανόνες για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, έχουν οδηγήσει τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στο να προχωρήσουν σε μείωση κόστους και να εξορθολογήσουν τα χαρτοφυλάκια των μοντέλων τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ford ανακοίνωσε ότι έπαυσε την παραγωγή σε τρεις μονάδες στη Ρωσία, ότι κλείνει εργοστάσια στη Γαλλία και την Ουαλία και ότι έχει μειώσει τις βάρδιες στα εργοστάσια στη Βαλένθια της Ισπανίας και του Ζάαρλουις της Γερμανίας.

Περίπου 12.000 θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν σε μονάδες που ανήκουν εξ ολοκλήρου στην αυτοκινητοβιομηχανία και σε κοινοπραξίες της στην Ευρώπη έως τα τέλη του 2020, κυρίως μέσω προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης. H Ford Europe έχει 51.000 εργαζομένους στην Ευρώπη ή 65.000 εάν ληφθούν υπόψιν οι κοινοπραξίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Giorgis

  Το ότι θα πάμε σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε μια δεκαετία είναι δεδομένο. Προφανώς δεν ενδιαφέρει τη Ford και προτιμά να αφεθεί να πεθάνει. Αλλιώς θα επένδυε μετατρέποντας αυτά τα εργοστάσια ή θα κατασκεύαζε νέα για τα ηλεκτρικά οχήματα. Μάλλον ισχύει ότι δεν μπορείς να διδάξεις σε ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα.

 2. avatar PanosGianaros

  Τρέξε Κούλη . . . 20.000 καλές δουλειές να τις φέρουνε εδώ . . . !
  Θα σε ψηφίζουν , , , μια ζωή . . . !
  Αρκεί να τις τάξεις και να πείς οτι τις εξασφάλισες να έρθουν εδώ . . . !
  Θα σε πιστέψουν δεν χωράει αμφιβολία , , , τέτοια θέλουν . . !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει