Φόρος τιμής άλλοτε της Ares Design στη θρυλική DeTomaso Pantera του 1971, το supercar εγκατέλειψε τον κονσεπτικό του χαρακτήρα και έδειξε περίτρανα πως πρόκειται για μια μηχανοκίνητη δημιουργία ακόμα ωραιότερη και από όνειρο.

Ως Panther ProgettoUno είναι τώρα γνωστό και τα πρώτα κομμάτια του θα βγουν από το εργοστάσιο της Μόντενα τον Μάιο του 2019. Η περιορισμένη παραγωγή του θα φέρει στον δρόμο 60-70 χειροποίητα «ποιήματα» σε έναν χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Ares Design, Dany Bahar, παγκοσμίως γνωστός από τις θέσεις που κατείχε σε Red Bull, Ferrari και Lotus, αποκάλυψε μάλιστα πως τα πρώτα 9 ProgettoUno πουλήθηκαν χωρίς καν να δουν οι πελάτες τις μακέτες!

Το supercar βασίζεται στη Lamborghini Huracan, με την οποία μοιράζεται το σασί και τον κινητήρα. Κι εκεί σταματούν οι ομοιότητες, καθώς όλα τα άλλα είναι μοναδικά εδώ. Η Ares Design δεν ενδιαφέρεται εξάλλου για κτηνώδεις επιδόσεις, αλλά για «την απόλαυση της οδήγησης», όπως το λέει χαρακτηριστικά ο Bahar.

Ό,τι τροποποιεί σε επίπεδο μηχανικών μερών, γίνεται αποκλειστικά για να δώσει στον οδηγό «μια πιο συναισθηματική και παθιασμένη εμπειρία». Γι’ αυτό και ο V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων του Panther αποδίδει 650 άλογα, λίγα περισσότερα από τη Huracan δηλαδή, επιτρέποντάς του να πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα και να σταματά ηλεκτρονικά στα 320 χλμ/ώρα.

Τετρακίνητο και 7τάχυτο όπως και η Huracan, όλα τα εξωτερικά μέρη του ProgettoUno είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από ανθρακόνημα, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού. Ένα εσωτερικό που εξατομικευτεί πλήρως στις απαιτήσεις και το γούστο του ιδιοκτήτη του, ώστε κανένα ProgettoUno να μη μοιάζει με κάποιο άλλο.

Όπως είπε άλλωστε και ο Bahar: «Καμία παραγγελία ή ανάγκη των πελατών μας δεν είναι δα και τόσο δύσκολη».

Το Panther κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι στη ρετρό αισθητική του παρελθόντος, παραπέμποντας στη μυθική πια DeTomaso Pantera της δεκαετίας του 1970, εγκαταλείποντας ωστόσο την αμφιλεγόμενη αξιοπιστία των κλασικών για μια πιο σύγχρονη μηχανοκίνητη εμπειρία.

Το πρώτο ουσιαστικά αυτοκίνητο της Ares Design θα ξεκινά από τις 615.000 ευρώ…