Οι «παιχνιδιάρικες» πινακίδες αυτοκινήτου περνούν σε άλλη διάσταση

Emoji και με τη βούλα των αρμόδιων αρχών στην Αυστραλία


AUTO
15:24
12/03/2019
Οι «παιχνιδιάρικες» πινακίδες αυτοκινήτου περνούν σε άλλη διάσταση
loading

Υπάρχουν εκείνοι που ενδιαφέρονται για τον συνδυασμό των γραμμάτων ή των αριθμών στις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και επιδιώκουν να έχουν πινακίδες που «κάτι λένε».

Στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας οι παιχνιδιάρικες πινακίδες πέρασαν σε άλλο επίπεδο, καθώς η αρμόδια υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να επιλέξουν κι ένα... emoji για να συμπληρώσουν τον συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών.

Από την 1η του μήνα, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ένα από τα πέντε emojis που διαθέτει η κυβερνητική υπηρεσία Personalized Plates Queensland (PPQ): το emoji που έχει «σκάσει στα γέλια», το emoji που «κλείνει το μάτι», το emoji «με τα κουλ γυαλιά ηλίου», το emoji «με καρδούλες στα μάτια» και το emoji «που χαμογελάει».

Όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι καινούργιες πινακίδες κυκλοφορίας θα έχουν υποχρεωτικά τον συνδυασμό τριών γραμμάτων και δύο αριθμών που απαιτεί η νομοθεσία και το emoji θα έρχεται τελευταίο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας, οι νέες παραγγελίες θα κοστίζουν 475 δολάρια ενώ οι ανασχεδιασμοί σε υπάρχουσες πινακίδες από 85,4 δολάρια έως 165 δολάρια.

Την πρωτοβουλία χαιρέτησε το Royal Automobile Club of Queensland (RACQ), με την εκπρόσωπό του δρ. Ρεμπέκα Μάικλ να δηλώνει -σύμφωνα με το Seven Network- ότι «μπορείς να υποστηρίζεις την αγαπημένη σου ομάδα ή την αγαπημένη σου πόλη με ένα σύμβολο στην πινακίδα του αυτοκινήτου σου, και το να χρησιμοποιείς ένα emoji δεν είναι κάτι διαφορετικό».

Δεν ήταν όλοι πάντως το ίδιο ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη. Ο Μπιλ Ποτς, πρόεδρος της Queensland Law Society, εξέφρασε στην εφημερίδα Brisbane Times την εξής απορία: «Στόχος των πινακίδων κυκλοφορίας είναι να μπορεί η αστυνομία να ταυτοποιεί ένα όχημα. Πώς θα γράψεις (στην αναφορά σου) ένα emoji μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα;». Όπως διευκρίνισε πάντως η ίδια η PPQ, τα emoji στην πινακίδα είναι απλώς διακοσμητικά και δεν αποτελούν μέρος του αριθμού κυκλοφορίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει