Ο Χρήστος Χαντζαράς στην κατηγορία Pro και ο Παναγιώτης Γρηγορίου στη Street Legal είναι οι Πρωταθλητές Ελλάδας 2018 του -ίσως- πιο συναρπαστικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift από καταβολής του θεσμού, μετά από τον «βροχερό» τελικό που διεξήχθη στη Σπάρτη.

Έπειτα από επτά συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα και με αμέτρητες εναλλαγές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και των δύο κατηγοριών, το Valvoline Π.Π. Drift κρίθηκε, χωρίς να «φοβηθεί» την βροχή, στο «Sparta Racing Circuit», σ’ έναν τελικό με συγκλονιστικές μάχες καθώς οι τίτλοι ήταν ανοιχτοί και στην Pro και στη Street Legal.

Ο Χρήστος Χαντζαράς κατέκτησε πειστικά το δεύτερο διαδοχικό του Πρωτάθλημα, καθώς κέρδισε και τον αγώνα της Λακωνίας. Ήταν η τρίτη του φετινή νίκη σε επτά αγώνες, με περίτεχνη οδήγηση στο βρεγμένο τόσο από τον ίδιο όσο και από τον μεγάλο αντίπαλό του για το πρωτάθλημα, Τάσο Χάρκα, σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό.

Τρίτος, στο βάθρο της Σπάρτης όσο και στο Πρωτάθλημα, ήταν ο πιο σταθερός οδηγός του φετινού θεσμού, ο Κώστας Δημητρόπουλος, ενώ στην 4η θέση ανέβηκε ένας «γνωστός» από τα παλιά, ο Γιώργος Παναγόπουλος από την Καλαμάτα, ο οποίος μετά από χρόνια απουσίας απέδειξε ακόμα ότι κατέχει την τέχνη του Drift. Την εξάδα έκλεισε ο Θανάσης Γεωργακόπουλος και ο Κώστας Δρούγας, στο τέλος της πρώτης του χρονιάς στην Pro.

Τέλος, στην κατηγορία Street Legal, ο τίτλος του Παναγιώτη Γρηγορίου ήταν ένα συγκλονιστικό επίτευγμα, καθώς τον κατέκτησε ευρισκόμενος υπό ανάρρωση. Η 5η θέση που τερμάτισε στην Σπάρτη ήταν αρκετή, σε σχέση με την 4η του πλησιέστερου αντιπάλου του για τον τίτλο, Νίκου Φίστα.

Τον αγώνα στην κατηγορία κέρδισε ο Φώτης Ανδρουτσόπουλος με δεύτερο τον Μανώλη Νταή, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Δαρζέντας, που με τέχνη υπερκάλυψε την σχετική έλλειψη ισχύος του αυτοκινήτου του.

Νίκος Τσάδαρης