Για τη μεγάλη σημασία του φρεναρίσματος στη διαμόρφωση του αποτελέσματος ενός αγώνα MotoGP μίλησε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 500cc, Κέβιν Σβαντζ.

Συγκεκριμένα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1993 στα 500cc Κέβιν Σβαντζ, που κέρδιζε στα φρένα όλους τους αντιπάλους του, δίνει την εμπειρία του σχετικά με τη σημασία του σωστού φρεναρίσματος, για την επιτυχία της στρατηγικής του αγώνα.

«Ακόμα κι αν πρέπει να βγεις εκτός γραμμής για να περάσεις κάποιον, θα πρέπει πραγματικά να έχεις σωστά σημεία φρεναρίσματος», εξηγεί. «Θα πρέπει επίσης να έχεις πραγματικά ομαλή μετάβαση στην ταχύτητα μετά τα φρένα. Χρησιμοποιούσα πάντα ένα ή δύο δάχτυλα και μόνο το μπροστινό φρένο, ποτέ δεν πατούσα το πίσω φρένο, καθόλου. Ο σκληρός τρόπος για να περάσεις κάποιον στα φρένα προϋποθέτει ακριβώς να έχεις τη σιγουριά για να χωθείς στο εσωτερικό της στροφής, καθώς επίσης και ότι μπορείς να κάνεις τη μετάβαση αυτή απαλά στα φρένα, έχοντας πάρει ήδη όλη την επιβράδυνση από το δυνατό φρενάρισμα πριν από τη στροφή. Μόλις μπεις στη στροφή πρέπει να είσαι σε θέση να κρατήσεις αυτή τη γραμμή, και να μπορέσεις βγαίνοντας να κρατήσεις τον άλλο μακριά από το να επιστρέψει στην εσωτερική γραμμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «βασιλιάς» των φρένων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ