Η Porsche 911 GT2 RS είναι ένα απόλυτο supercar 700 ίππων η τιμή του οποίου στη Γερμανία ξεκινά από 285.200 ευρώ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη που βλέπετε στη φωτογραφία να βγαίνει από το εργοστάσιο παραγωγής στο Zuffenhausen, είναι πολύ ακριβότερη λόγω της ιδιαίτερης βαφής της που κοστίζει όσο… άλλη μια Porsche!

Το χρώμα της ονομάζεται PTS Chromaflair Explosive Gold και είναι δημιουργία της Porsche Exclusive, του επίσημου οίκου που ασχολείται με την εξατομίκευση των μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

Η ιδιαιτερότητα του Chromaflair έγκειται στο γεγονός ότι οι χρωστικές σε αυτό το φινίρισμα διαθέτουν ευρεία γκάμα αποχρώσεων, παρέχοντας έντονη διαβάθμιση χρωμάτων υπό διαφορετικές γωνίες θέασης και διαφορετική ένταση φωτός.

Η συγκεκριμένη βαφή εφαρμόζεται σε μόλις 15 αυτοκίνητα της Porsche ετησίως και η 911 GT2 RS που βλέπετε είναι ένα από αυτά.

Και πάμε στο ζουμί, που είναι η τιμή της συγκεκριμένης βαφής η οποία ανέρχεται σε 82.645 ευρώ! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η καινούργια 718 Cayman κοστίζει 75.150 ευρώ, ενώ η 718 Boxster τιμάται στα 77.950 ευρώ…